London på taxitoppen – igjen

www.hovedsteder.blogg.no is a Norway-based blog mainly about the capital cities of the world, but now also about other destinations and topics, with a focus on tourism, transport and travel, the environment, diplomatic affairs and politics, lifestyle, culture and entertainment, food and drink. See also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no  – Contact us at [email protected]
Facebook: Hovedstederblogg

 

De populære og karakteristiske svarte drosjene i London -black cab- er igjen kåret til verdens beste taxi, for sjette året på rad, skriver PR Newswire.
Det er turister verden over som har stemt frem London-drosjene, og resultatene fremkommer i siste utgaven av den globale taxiundersøkelsen fra Hotels.com

Med 22 prosent av stemmene ble London den ubestridte vinneren, etterfulgt av New York og Tokyo.  Av de 30 landene som var med i undersøkelsen, toppet Storbritannia og London listen i hele fem av syv kategorier, blant annet innen “renslighet” (23 prosent), “kjennskap til området” (27 prosent), og “kjørekvalitet” (30 prosent).

Selv om London også var best i kategorien “vennlighet”, var dette faktisk den minst viktige egenskapen for turistene. 23 prosent mente at trygghet var førsteprioritet når man tar drosje, også her scoret London høyest.

Drosjene i New York og Bangkok kom på delt første plass når det gjelder valuta for pengene (20 prosent). New Yorks berømte gule taxier -yellow cabs- tok topp-plasseringen i kategorien “tilgjengelighet” med 23 prosent av stemmene.

1.London – 22 prosent
2.New York – 10 prosent
3.Tokyo – 9 prosent
4.Berlin – 5 prosent
Delt 5.plass for Amsterdam, Madrid og Mexico by med 4 prosent

De norske drosjene derimot, har ikke mye å rope hurra for. Av 33 byer som var med i undersøkelsen, havnet drosjene i Oslo på 23 .plass og måtte se seg slått av blant annet Mumbai i India og Bogota i Colombia. Ikke en gang de norske passasjerene stemte frem drosjene i Oslo som beste i verden. Nordmenn rangerte Oslo som best i kun to av de syv kategoriene i undersøkelsen, innen “renslighet” og “trygghet”.

Undersøkelsen bestod av 2683 respondenter i 30 land.

Official London Guide: www.visitlondon.com

#Amerika #Amsterdam #Bangkok #Berlin #Bogota #By #Colombia #Drosje #England #Hovedstad #India #Japan #London #Madrid #Mumbai #Nederland #NewYork #Norge #Oslo #Spania #Storbritania #Taxi #Thailand #Tokyo #Tyskland #USA

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg