OSLO-FOLK FORNØYDE MED BYEN SIN

www.hovedsteder.blogg.no is a Norway-based blog about the capitals of the world, with a focus on tourism and travel, the environment, diplomatic affairs, lifestyle, culture and entertainment, food and drink. See also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no – Contact us at [email protected]

Karl Johans gate. Foto: visitOSLO.com / Nancy Bundt

Hele 99 prosent av innbyggerne i Oslo mener at det er en flott by å bo i. Norges hovedstad havner dermed på topp sammen med Zürich i Sveits på listen over byer der Europas befolkning er mest fornøyd. Det viser rapporten “Quality of life in European cities 2015” , som EU-kommisjonen la fram fredag, skriver Dagbladet.

Undersøkelsen ble gjennomført av TNS Opinion i mai og juni 2015 og konkluderer altså med at befolkningen i Oslo og Zürich synes de to byene er flotte å bo i.

Deretter følger Aalborg i Danmark, Litauens hovedstad Vilnius, og Nord-Irlands hovedstad Belfast, alle tre med 98 prosent positiv tilbakemelding.

97 prosent av innbyggerne i Stockholm og København sier de er fornøyde med sine byer. I Istanbul i Tyrkia sier 65 prosent at byen er et flott sted å bo, mens 35 prosent sier de er fullstending uenig i påstanden.

I den greske hovedstaden Athen og i Palermo på Sicilia i Italia er tallet nesten tilsvarende. I Roma svarer 19 prosent at den italienske hovedstaden slett ikke er et sted der man er fornøyd med livet. 80 prosent av befolkningen i hovedstaden synes imidlertid at Roma er en fin by å bo i.

Kilde: Dagbladet

#Athen #Belfast #By #Danmark #Destinasjon #EU #Europa #Ferie #Gresk #Hellas #Hovedstad #Istanbul #Italia #Italiensk #København #Litauen #NordIrland #Norge #Oslo #Palermo #Reise #Reiseliv #Reiselyst #Reisemål #Roma #Sicilia #Stockholm #Storbritannia #Storby #Sveits #Sverige #Turisme #Turist #Tyrkia #Vilnius #Zurich #Aalborg

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg