– UN DOGGY BAG, S’IL VOUS PLAIT

www.hovedsteder.blogg.no is a Norway-based blog about the capitals of the world, with a focus on tourism and travel, the environment, diplomatic affairs, lifestyle, culture and entertainment, food and drink. See also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no – Contact us at [email protected]

Restauranter i Frankrike er nå pålagt å tilby såkalte doggy bags til sine spisegjester for å redusere mengden av mat som kastes, skriver VG.

De nye reglene trådte i kraft ved nyttår, og gjelder spisesteder som serverer mer enn 180 måltider per dag, I Frankrike er det ikke populært med doggy bags, da det anses som brudd på gastronomisk etikette.

Restaurantgjester i Frankrike spør ikke om doggy bags, av frykt for å virke udannede og gjerrige, ifølge HHR Nett.

Frankrikes regjering har imidlertid som mål å redusere de 7 millioner tonnene med mat som kastes hvert år.

– Dette er ikke populært i Frankrike. Å ta med rester fra en restaurant er ikke vanlig, og blir ofte avfeid som en amerikansk uskikk, sier matskribenten Franck Pinay-Rabaroust.

En meningsmåling viser at 7 av 10 franskmenn aldri har brukt en doggy bag, men for å gjøre det hele mer spiselig vil det franske hotell- og restaurantforbundet døpe om posene til “Le gourmet bag”.

#Amerikansk #By #Destinasjon #DoggyBag #Etikette #Ferie #Frankrike #Gastronomi #Gourmet #Hotell #Hovedstad #Mat #Paris #Regjering #Reise #Reiseliv #Reiselyst #Reisemål #Restaurant #Spisested #Storby #Turisme #Turist #USA #VG

Kilde: VG, HHR Nett

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg