NÅ TAPPES VERDENS NORDLIGSTE ØL PÅ SVALBARD

www.hovedsteder.blogg.no is a Norway-based blog about the capitals of the world, With a focus on tourism and travel, the environment, diplomatic affairs, lifestyle, culture and entertainment, Food and drink. See also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no – Contact us at [email protected]

Foto: Anne Grete Johansen / Svalbard Bryggeri AS

De første dråpene fra det nye mikrobryggeriet Svalbard Bryggeri AS i Longyearbyen er tappet, og eierne gleder seg over å få dele produktet med resten av øygruppen, skriver nrk.no

Svalbard Bryggeri AS ble etablert i 2011. Først nå, fire år senere, tappes de første dråpene i lokalet som tidligere var en lagerhall.

– Vi er endelig i gang. Det har latt vente på seg ganske lenge, så vi er veldig glad for at vi nå har begynt med bryggingen, sier bryggerimester Andreas Hegermann Riis til NRK.

I over 80 år har det vært ulovlig å produsere alkohol på Svalbard. Men etter en lovendring i fjor, skal nå kildevann fra den 2000 år gamle Bogerbreen i Longyearbyen bidra til det eierne av Svalbard Bryggeri mener er «bra øl».

Les hele saken her (ekstern lenke) www.nrk.no/troms/na-tappes-verdens-nordligste-ol-pa-svalbard-1.12480576

Kilde: www.nrk.no

#Bryggeri #By #Ferie #Hovedstad #Longyearbyen #NRK #Reise #Spitsbergen #Svalbard #Turisme #Øl

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg