REISEN TIL USA KAN BLI ENKLERE

www.hovedsteder.blogg.no is a Norway-based blog about the capitals of the world, with a focus on tourism, travel, transport, the environment, politics, diplomatic affairs, lifestyle, culture and entertainment, food and drink.

Foto: avinor.no

Fredag ble det kjent at Oslo Lufthavn er plukket ut som én av ti flyplasser globalt som skal gå inn i et prosjekt ledet av «US Customs and Border Protection», skriver www.boarding.no 

Hensikten er å se på muligheten til å etablere «US Preclearance» ved Norges hovedflyplass.

– Vi gleder oss over å være én av ti flyplasser som går inn i dette prosjektet. Nå ser vi frem til veien videre for å se om blir en flyplass med «US Preclearance»-status, sier administrerende direktør Øyvind Hasaas ved Oslo Lufthavn i en pressemelding.

«US Preclearance» betyr at man gjør unna toll- og passkontroll på avreiseflyplassen før man går ombord i flyet til USA. Dermed regnes man som en innlandspassasjer når man lander i USA, og unngår å bruke tid i immigrasjons- og tollkontroll ved ankomst.

– Per i dag kan denne prosessen oppleves som ganske tidkrevende, sier Hasaas.

I dag finnes det 15 flyplasser i verden som har denne statusen. Shannon Airport og Dublin Airport i Irland er de to eneste i Europa. Abu Dhabi har også denne statusen, og de resterende 12 flyplassene ligger i Canada og Karibia.

– Dette er et veldig spennende prosjekt som kan gi oss muligheten til å gjøre reisen fra Oslo Lufthavn til USA enklere for passasjerene. Vi gleder oss til veien videre og er spente på konklusjonen, avslutter Hasaas.

Det er for øyeblikket ikke klart når en slik ordning eventuelt kan være på plass ved Oslo Lufthavn.

#AbuDhabi #Airport #By #Canada #Dublin #Emiratene #Ferie #Flyplass #Gardermoen #Hovedstad #Irland #Karibia #Lufthavn #Oslo #Reise #USA

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg