HAMILTON PÅ BERMUDA FEIRET 200 ÅR SOM HOVEDSTAD

www.hovedsteder.blogg.no is a blog about the capitals of the world, with a focus on tourism, travel, transport, politics, diplomatic affairs, lifestyle, culture and entertainment, food and drink.

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no – contact us a [email protected]

Hamilton, hovedstaden på Bermuda, kunne tidligere i år markere sitt 200-års jubileum som hovedstad på den britiske øygruppen.

Hamilton fikk bystatus i 1793, og tok over som hovedstad fra byen St.George’s 16.januar 1815, som hadde vært hovedstad siden 1612, da de første britiske settlerne bosatte seg på øyene.

-Hamilton har vokst og utviklet seg gjennom 200 år, og har blitt Bermudas, og Bermudas innbyggere, hjerte og sjel, sa borgermester Graeme Outerbridge under markeringen.

Den britiske guvernøren, George Ferguson, gjorde et poeng ut av at Hamilton har vært hovedstad helt siden det historiske året 1815 – samme år som slaget ved Waterloo stod, på et tidspunkt da USA bare bestod av 18 stater. Han understreket også at selv om byen har blitt et sentrum for internasjonal bank og finans, har Hamilton likevel beholdt sin unike, britiske karakter og særpreg. 

Til stede på markeringen var også Bermudas statsminister Michael Dunkley, og borgermesteren i St.George’s, Garth Rothwell, som begge gratulerte hovedstaden med jubileet.

Kilde: The Royal Gazette – www.royalgazette.com

Bermuda er et selvstyrt, britisk oversjøisk territorium, i Atlanteren utenfor kysten av USA, kjent som både et ferie- og skatteparadis. Øygruppen ligger ikke i Karibia, men lenger nord, men vi har likevel valgt å plassere territoriet i denne kategorien på bloggen.

Territoriet har et areal på vel 53 kvadratkilometer og 64200 innbyggere. Hovedstaden Hamilton, sentrum for administrasjon, handel, finans og turisme, har bare litt over tusen innbyggere, og er en av verdens minste. Bermudas parlament møttes første gang i 1620, og er en av verdens eldste nasjonalforsamlinger.

Bermuda ble britisk kronkoloni i 1684, og har hatt fullt indre selvstyre siden 1968. I 1995 sa nær 74 prosent av velgerne “nei” til at Bermuda skulle bli selvstendig fra Storbritannia. 

#Atlanteren #Bank #Belgia #Bermuda #Borgermester #Britisk #By #Ferie #Finans #Guvernør #Hovedstad #Karibia #Koloni #Nasjonalforsamling #Ordfører #Parlament #Reise #StGeorges #Skatt #Storbritania #USA #Waterloo 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg