BERØMT “PEPPERKAKEHUS” I PORT-OF-SPAIN HAR FÅTT NYTT LIV

www.hovedsteder.blogg.no is a blog about the capitals of the world, with a focus on tourism, politics, diplomatic affairs, travel and transport, lifestyle, culture and entertainment, food and drink.

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no – contact us a [email protected]

Boissiere House, Port-of-Spain. Foto: Liam Boodoo.

Etter flere år som salgsobjekt ute på det internasjonale eiendomsmarkedet, ble et av de mest kjente og ikoniske byggene i Port-of-Spain, hovedstaden i Trinidad og Tobago, omsider solgt, skriver The New York Times. 

Boissiere House, også kalt Gingerbread House (“Pepperkakehuset”), har alltid vært en stor attraksjon i hovedstaden, og et svært populært fotomotiv for både turister og fastboende.

Huset ble i 2013 kjøpt, og senere renovert av den lokale næringslivsmannen Junior Elgin Sammy, som sammen med familien har tjent seg rike i entreprenørbransjen. 

Han kjøpte huset i gave til seg selv, til sin 61-års dag, sier hans datter og talskvinne, Shivonne Sammy Maharaj. 

Hun forteller at faren først ble kjent med huset i sin barndom, da familien kjørte på søndagsturer i hovedstaden, og beundret de mange historiske og majestetiske eiendommene i området Queen’s Park Savannah. Han drømte alltid om å kunne eie et av disse husene, sier datteren.

Huset ble bygget i 1904 av en fremstående forretningsmann, C.E.H.Boissiere, og var i lange tider hjem og samlingssted for etterkommerne av franske handelsfolk og plantasjeeiere. Familien, som var av blandingsrase, hadde en prominent posisjon i lokalsamfunnet.

Huset, som har et areal på hele 1150 kvadratmeter, ble kjøpt for 3,15 millioner amerikanske dollar i 2013, ca.20 millioner kroner den gang.

Huset blir av kulturarvarkitekten Rudylynn De Four Roberts, som har hatt ansvaret for renoveringen, beskrevet som et Arts and Crafts-hus i stilen, med elementer fra vest-indisk arkitektur. Huset er bygget i mur og tre, og består blant annet av fire soverom, to bad, store oppholdsrom, spisestue, bibliotek, og både innendørs og utendørs kjøkken. På verandaen, som går rundt hele huset, er de originale mosaikkmønstrede keramikkflisene i brunt, kremfarget og grønt blitt behold.

De nye eierne sier at det ennå står igjen en del før huset er beboelig og komfortabelt. Huset blir møblert med antikviteter kjøpt inn i USA og Storbritannia, og med noen av møblene som har tilhørt Junior Elgin Sammys foreldre.

Renoveringsarbeidet har fått mye ros og anerkjennelse, og ble i 2014 tildelt en egen pris av National Trust of Trinidad and Tobago.

Kilde: www.nytimes.com

#Antikvitet #Arkitekt #ArtsAndCrafts #Attraksjon #Bolig #By #Eiendom #Entreprenrø #Ferie #Foto #Gingerbread #Hovedstad #Hus #Kulturarv #Møbel #NewYorkTimes #Pepperkakehus #PortOfSpain #Queen #Reise #Storbritania #Tobago #TrinidadOgTobago #USA #VestIndia

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg