EDVARD MUNCHS “SKRIK” STILLES UT PÅ LOUIS-VUITTON-MUSEET I PARIS

www.hovedsteder.blogg.no is a blog about the capitals of the world, with a focus on tourism, travel and transport, lifestyle, culture and entertainment, food and drink.

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no – contact us a [email protected] 

(wikipedia.org)

Edvard Munchs “Skrik” vises i det nyåpnede Louis Vuitton-museet i Paris i utstillingen Les Clefs d’une passion som åpner for publikum denne uka, onsdag 1. april, skriver www.travelnews.no

Åpningsutstillingen Les Clefs d’une passion (Nøklene til lidenskap) skal presentere en rekke kjente verk innenfor modernismen og 1900-tallskunsten – verk som skulle vise seg å skape grunnlaget for et helt nytt kunstsyn i det tyvende århundre blant annet Edvard Munchs “Skrik”, fra 1910. 

Utgangspunktet for utstillingen er å vise noen av modernismens kunstnere som radikalt endret kunsthistorien. Utstillingen inneholder en rekke anerkjente kunstnere som Henri Matisse, Fernand Leger, Alberto Giacometti, Piet Mondrian og Mark Rothko.

Louis Vuitton-museet åpnet dørene til nytt museum høsten 2014. Den storslåtte museumsbygningen er tegnet av arkitekt Frank Ghery og ligger i Jardin d’Acclimatation i Boulogne-parken, i den vestre utkanten av Paris.

Museet er integrert i parkens naturlige omgivelser og ligger delvis i et eget vannbasseng; glassarkitekturen representerer en ny fase i den amerikanske arkitektens verk.

Det er ikke ofte Munchmuseet låner ut “Skrik”. Direktør Stein Olav Henrichsen begrunner det slik:

– Edvard Munchs verk “Skrik” har en ubestridelig posisjon i den internasjonale kunsthistorien. Verket står som et av de mest sentrale bidragene i overgangen fra det figurative til det modernistiske formspråk, og der særlig ekspresjonismen som sjanger utgjorde en avgjørende rolle for utviklingen av det moderne maleri.

Munchmuseet opplever en stor pågang av kunstinstitusjoner og museer som ønsker å vise frem Munchs verk. “Skrik”, som et av verdens mest kjente kunstverk, og kanskje det som er mest kommentert i alle mulige formater og sammenhenger, er et av de mest etterspurte. Etter enorm pågang etter Munch-utstillinger har vi i 2015 valgt å vise en stor utstilling i Madrid og i Amsterdam Både den svært viktige arena det nye Louis Vuitton-museet er, og deres fantastiske utstillingsprosjekt hvor “Skrik” settes i en høyst relevant kontekst, gjorde at vi valgte å låne ut verket denne gang. Munchmuseet gjør alltid en grundig vurdering av hvilke kunstmuseer vi samarbeider med og hvilke prosjekter vi går inn i, sier Stein Olav Henrichsen. 

Utstillingen Les Clefs d’une passion kan oppleves ved Louis Vuitton-museet i perioden 1.april til 6.juli. Hovedansvarlig er stiftelsens kunstneriske direktør Suzanne Pagé; selve utstillingen er kuratert av Béatrice Parent, samlingens kurator, og Isabelle Monod-Fontaine.

#Arkitekt #By #Ferie #Frankrike #Hovedstad #Kunst #Kunstner #LouisVuitton #Maleri #Munch #Museum #Paris #Park #Reise #Skrik

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg