TAXISJÅFØRENE I BRUSSEL PROTESTERER MOT UBER

www.hovedsteder.blogg.no is a blog about the capitals of the world, with a focus on tourism and travel, lifestyle, culture and entertainment, food and drink.

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no – contact us a [email protected] 

Foto: www.brussels-belgium-travel-guide.com

Politiet i Brussel har arrestert en taxisjåfør som har vedgått å ha deltatt i flere tilfeller av trakassering og trusler mot sjåfører som bruker den mye omtalte, og kontroversielle, Uber-appen – som kort fortalt fører sammen sjåfører og passasjerer, og som nå opprører etablerte taxiselskaper rundt om i Europa. 

I Brussel er flere Uber-sjåfører blitt truet, kastet egg og mel på, og utsatt for andre typer trakassering av andre sjåfører, sier politiet. I ett av tilfellene fikk en Uber-sjåfør smarttelefonen sin stjålet av en taxisjåfør.

Hundrevis av drosjer har tidligere lammet trafikken i den belgiske hovedstaden i protest mot det California-baserte persontransportselskapet Uber, og appen de har utviklet. Lignende aksjoner har funnet sted i andre europeiske storbyer.

Constantin Tsatsakis i det belgiske drosjeforbundet fordømmer alle tilfeller av vandalisme, men sier til den belgiske statskringkastingen RTBF at kollegene hans er sinte og opprørte, og at selv om myndighetene har tatt strafferettslige grep mot Uber, har ikke politiet pågrepet og siktet sjåfører som bruker Uber-appen.

Nå har politiet innkalt til et krisemøte med drosjenæringen i den belgiske hovedstaden.

Uber har også gjort sitt inntog i Norge, og statssekretær i Samferdselsdepartementet, Bård Hoksrud (Frp), har tidligere uttalt til blant annet Dagens Næringsliv at etableringen av Uber i Norge er “helt klart ulovlig”.

Også i Budapest har drosjenæringen protestert: www.hovedsteder.blogg.no/1426886164_budapest.html

#App #Belgia #Brussel #Budapest #By #Bård #California #DagensNæringsliv #Drosje #Ferie #Frp #Fremskrittspartiet #Hoksrud #Hovedstad #Politi #Reise #Samferdselsdepartementet #Sjåfør #Smartphone #Smarttelefon #Taxi #Transport #Uber #Ungarn #USA 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg