KRAFTIG ØKNING I ANTALL NORDMENN SOM REISER TIL LISBOA I PÅSKA

Se også vår reiseblog / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no – contact us at [email protected]

 

Mens London er og forblir nordmenns ultimate favorittreisemål utenlands i påsken, har mange nordmenn i år fått øynene opp for en ny destinasjon, Lisboa, skriver Boarding.no

Reisebyrået Expedia.no avslører her nordmenns påskefavoritter på reisefronten.

Etterspørselen til den portugisiske hovedstaden denne påsken har nemlig økt med hele 65 prosent fra i fjor, noe som gjør at storbyen sniker seg inn på topp 10-lista, på 8. plass.

Ni av de ti mest populære påskedestinasjonene ligger i Europa og alle de ni reisemålene vil få besøk av flere nordmenn denne påsken sammenlignet med forrige påske. Etterspørselen til Lisboa har økt mest, men også Berlin ser ut til å vokse seg mer og mer inn i nordmenns hjerter.

Etterspørselen til den tyske hovedstaden har økt med 46 prosent sammenlignet med sist påske, mens etterspørselen til de byene som topper påskefavorittlista, London og Paris har økt med henholdsvis 28 prosent og 41 prosent.

– Mange sitter i tidsklemma til daglig, med mye som skal gjøres både på jobb, skole og på fritiden. Derfor er påsken er en utmerket høytid for å ta seg et pust i bakken og ta seg en tur utenlands. Langhelg, billige storbyturer og en økende reiselyst blant nordmenn er en fin kombinasjon som legger alt til rette for en vellykket storbyferie.
Eller om du har mulighet til å ta tre dager fri, kan du rømme landet for en herlig ti dager lang pause fra hverdagen, sier Charlotte Gogstad i Expedia.

Mens de europeiske storbyene gjør et byks opp på popularitetsskalaen med stadig flere norske besøkende, opplever New York en motsatt trend.

Det kan spekuleres i om dette kan ha sammenheng med den sterke dollaren. Etterspørselen til «The Big Apple» har nemlig dalt med 32 prosent i påsken sammenlignet med samme periode i fjor. Byen som var nummer fire på lista i fjor, har nå blitt forbigått av både Berlin og Praha, og må i år nøye seg med å være det sjette mest populære reisemålet blant nordmenn i påskehelgen.

– Hvis man planlegger å kaste seg rundt i siste liten og ta en påsketur utenlands, har vi introdusert et par nye måter å hjelpe til. For de som ennå ikke vet hvor turen skal gå, kan vår påskeaktivitets-generator være til god hjelp, og for de som legger påsketuren til London kan du også få lokale reisetips på nettstedet MyRealLondon, anbefaler Gogstad.

Nordmenns påskefavoritter i 2014-2015

London – London

Roma – Paris

Paris – Roma

New York – Berlin

Barcelona – Praha

Amsterdam – New York

Berlin – Barcelona

Praha – Lisboa

Riga – Riga

Budapest – Budapest

Kilde: www.boarding.no

Se vår store bloggpost i Lisboa her: www.minbestereise.blogg.no/1383527770_lisboa.html

#Barcelona #Budapest #By #England #Ferie #Frankrike #Hovedstad #Italia #Katalonia #Latvia #Lisboa #London #NewYork #Paris #Portugal #Praha #Påske #Reise #Riga #Roma #Spania #Storbritannia #Tsjekkia #Tyskland #Ungarn #USA

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg