ISRAEL ÅPNET AMBASSADE I VILNIUS

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no

Vilnius

Israel åpnet ambassade i Litauens hovedstad Vilnius torsdag 12.mars. Det er første gang Israel har egen ambassade i landet, og har dekket Litauen gjennom sin ambassade i Riga i Latvia siden de baltiske landene igjen ble selvstendige i 1991. Litauen åpnet ambassade i Israel i 1992.

Før 2.verdenskrig var hver fjerde innbygger i Vilnius jødisk, og i hele landet bodde det 250,000 jøder, av en befolkning på 2,4 millioner. De aller fleste litauiske jødene omkom, eller flyktet, under den tyske okkupasjonen. I dag bor det ca.3000 jøder i landet, og de utgjør bare 0,1 prosent av befolkningen.

Disse og andre historiske og kulturelle fakta omkring jødene i Litauen, var et av mange tema under åpningsseremonien av ambassaden. 

Under seremonien festet en rabbi en mezuzah til døråpningen på ambassaden, i tråd med jødisk tradisjon. En mezuzah er en liten sylindrisk beholder som i jødiske hjem og offentlige bygninger festes på dørkarmen til oppholdsrom. Sylinderen inneholder en pergamentrull med to hebraiske skriftsteder. I begge disse teksene omtales at bønnen skal festes til dørkarmen – Mezuzah.

#Ambassade #Baltikum #By #Ferie #Hovedstad #Israel #Jødisk #Latvia #Lituaen #Reise #Riga #Vilnius

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg