PÅ CAFE PUTIN I NOVI SAD I SERBIA ER RUSSLANDS PRESIDENT ÆRESGJESTEN

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no

Cafe Putin, Novi Sad, Vojvodina i Serbia. Foto: Robert Getel / Blic / Inserbia.info

Russlands Vladimir Putin president har mange beundrere og til dels store tilhengerskarer i en rekke land, kanskje særlig i land som deler slavisk kultur og historie, det slaviske språket, og den øst-ortodokse kristendommen, med Russland.

I Serbia, som er søkerland til EU, ble han mottatt med pomp og prakt – som en nasjonalhelt – og titusenvis av fremmøtte i Beograds gater, da han avla statsbesøk i landet høsten 2014. 

I Novi Sad, hovedstad i den autonome serbiske provinsen Vojvodina, bærer en populær kafe den russiske presidentens etternavn, og provinsen har også et eget politisk parti som støtter Russland og Putin. Ca.1200 av provinsens innbyggere er etniske russere, men Putins tilhengerskare strekker seg langt utover deres rekker.

Et av partimedlemmene, Radivoj Miljanic, eieren av Cafe Putin, la opp til en storstilt feiring av den russiske presidentens 62-års dag 7.oktober i fjor, med en stor kake, og serbiske og russiske flagg, skriver www.inserbia.info

Partitalsmenn og kafeeieren sier de med kafeen og hyllesten av Putin generelt vil gjøre heder og ære på mannen for “alt han har gjort for Serbia” og at folk setter stor pris på at han motsetter seg “vestlige makter”.

Radivoj Miljanic sier folk flests reaksjoner var positive, og at de som eventuelt var negative “gidder han ikke engang å tenke på”.

Noen klaget imidlertid på at det ikke var musikk i kafeen under feiringen, og ikke lenge etter kunne man høre “Kalinka” ut gjennom kafevinduene.

Vojvodina er en autonom provins i Serbia med ca.2 millioner innbyggere. Provinsen består av hele 26 ulike etniske grupper, og den har ikke mindre enn seks offisielle språk. Serbere utgjør den største gruppen, ca.67 prosent, mens ungarere utgjør den nest største med 13 prosent. Ellers bor der etniske slovakere, kroater, rom-folk, rumenere, montegrinere, makedonere, ukrainere, tyskere, slovenere, albanere, bulgarere, russere, og bosniaker, for å nevne noen.

#Beograd #By #EU #Ferie #Flagg #Hovedstad #Kafe #Kake #Kultur #NoviSad #Provins #Putin #Reise #Russland #Serbia #Språk #VladimirPutin #Vojvodina 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg