UKRAINA STANSER ALL TOG- OG BUSSTRAFIKK TIL KRIM

Se også www.minbestereise.blogg.no

 

Ukraina har i romjula stanset all tog- og busstrafikk mellom hovedstaden Kiev og Krim-halvøya. Da de siste togavgangene mellom Kiev og Simferopol, hovedstaden på Krim, gikk, var det fullt kaos ved begge de respektive jernbanestasjonene, da avgjørelsen om å innstille ruten kom på kort varsel og var dårlig annonsert.

Også bussforbindelsene mellom Ukraina og Krim er stanset. Det statlige ukrainske jernbaneselskapet Ukrzaliznytsia opplyser at også godstog vil slutte å gå mellom Kiev og Krim.

Togruten Kiev-Simferopol er mye brukt også av turister på vei til feriebyene på Krim.

Årsaken til å stoppe all buss- og togtrafikk er en “forverret sikkerhetssituasjon”, sier regjeringen i Ukraina.

Krim-halvøya ble annektert av Russland i mars 2014. Regjeringen i Kiev har pålagt alle ukrainske banker om å stoppe all virksomhet på Krim, som var Ukrainas største turistdestinasjon. Mininbanker fungerer stort sett ikke, og nylig stoppet også VISA og MasterCard sine tjenester på Krim. Den livsviktige turistindustrien er i en svært alvorlig situasjon etter urolighetene i vår og sommer, med lave belegg på hotellene og få besøkende generelt.

Ukraina har i jula kuttet det meste av strømforsyningen til Krim, og vil stoppe utbetalinger av lønninger og pensjoner til de som var ukrainske statsansatte på Krim.

Men, det er fremdeles stor utveksling av arbeidskraft mellom Ukraina og Krim, og i julehelga var det ekstra stor trafikk av folk som skulle fra Kiev og hjem til Krim, eller vice versa. 

Selv om Krim nå er kontrollert av Russland, er forbindelsen til Ukraina halvøyas eneste fastlandsforbindelse, og er helt avhengig av Ukraina for strømforsyning og vanntilførsel.

Ukraina har tidligere kuttet kraftig i vanntilførselen til Krim, og har innført blokade av luft- og sjøtransporten til og fra halvøya. Men, russiske flyselskap betjener fremdeles territoriet. Videre får privatbiler og lastebiler fremdeles trafikkere mellom Krim og fastlandet.

#Reise #Bank #Buss #Hovedstad #Jernbane #Kiev #Krim #MasterCard #Russland #Simferopol #Tog #Ukraina #VISA

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg