MONACO FEIRER FYRSTELIG TVILLINGFØDSEL

Se også www.minbestereise.blogg.no

 

Salutt fra fyrstepalasset i Monaco-Ville onsdag kveld.

Foto: Valery Hache / AFP / NRK

Det var full jubel og feiring, både på offentlig og på privat hold, i Monaco i går onsdag kveld det ble kunngjort at fyrstinne Charlene hadde født tvillinger.

Gabriella Therese Marie kom til verden klokka 17.04, mens Jacques Honorè Rainier ble født to minutter seinere, skriver fyrstepalasset og regjeringen i Monaco i en pressemelding.

Tvillingene ble født på Le Centre Hospitalier Princesse Grace (The Princess Grace Hospital Centre), oppkalt etter fyrstens amerikansk-fødte mor, fyrstinne Grace (1929-82).

Men, selv om prinsesse Gabriella kom til verden først, blir det ifølge fyrstedømmets grunnlov prins Jacques som skal arve tronen. Frem til nå har fyrstens søster, prinsesse Caroline, vært tronfølger. Tvillingene er de første barna til fyrst Albert II (56) og fyrstinne Charlene (36).

I tillegg til prinsessetittelen, får Gabriella også tittelen grevinne av Carladès, mens Jacques altså blir arveprins av Monaco.

Fyrsten giftet seg med den sør-afrikanske svømmeren og OL-deltakeren Charlene Wittsttock i 2011.

Fyrst Albert har to barn fra før, datteren Jazmin Grace Grimaldi (22) og sønnen Alexandre Eric Stephane Coste. Siden begge er født utenfor ekteskap har de ikke krav på tronen.

Navnene på den nyfødte arveprinsen har gode og lange monegassiske tradisjoner, selv om det bare har vært en fyrste ved navn Jacques, på 1730-tallet, har det vært fire ved navn Honorè, og som kjent har det vært tre ved navn Rainier.

Albert arvet tronen etter sin far, fyrst Rainier III da han døde i 2005, og etter å ha regjert siden 1949.

#Reise #Fyrste #Fyrstedømme #Hovedstad #Monaco #Prins #Prinsesse #USA

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg