Se også www.minbestereise.blogg.no
Interiør på Porte 12
Restaurantguiden Le Fooding har kåret de beste spisestedene i Frankrike, og restauranten Porte 12 i Paris er kåret til landets beste restaurant. Det er den verdenskjente mesterkokken Andrè Chiang, opprinnelig fra Taiwan, som står bak den nyetablerte restauranten.
Andre Chiang
Andre Chiang er ellers kjent som en av Singapores mest innflytelsesrike og toneangivende kjøkkensjefer. Restauranten hans, Andre, er rangert som nummer seks blant Asias 50 beste restauranter.
På restauranten i Paris er det naturlig nok et asiatisk preg på menyen, en meny utviklet etter Andre Chiangs matfilosofi. Her finner man blant annet japansk tunfisk med agurksobert, og sjøplanter, tang og tare med smaker som grillet bambus, Earl Grey-te, og sopp.
Bak grytene på Porte 12 står kjøkkensjef Vincent Crepel, en av Chiangs franske protesjeer.
Restaurantguiden Le Fooding startet opp for 14 år siden, og ble lansert som en mer cool, folkelig, yngre og opprørsk guide, som et alternativ til Michelen-guiden.
Les mer om Porte 12 på: porte12.com
Kilde: thestar.com.my
#Reise #Frankrike #Hovedstad #Guide #Japan #Michelin #Paris #Restaurant #Singapore #Taiwan