-JEG ER EN BERLINER…!

Se også www.minbestereise.blogg.no

 

Alle fotos: dw.de

Bynavnet Berlin finner man nærmest over alt i verden – både i Bolivia, Papua Ny-Guinea. El Salvador, Russland, Maryland og Ohio i USA, Mexico, Polen, Brasil, Costa Rica, Colombia, Peru, Nova Scotia i Canada, og Nicaragua…! Det er faktisk over 80 steder på kloden som bærer navnet Berlin, så det finnes svært så mange som kan gjøre John F.Kennedy sine berømte ord – “Ich bin ein Berliner” – til sine egne, og på sitt eget språk, 

Nå er det laget en dokumentarfilm – Worldwide Berlin” som viser dagliglivet i Berlin, hovedstaden i Tyskland, og seks andre byer med navnet Berlin rundt om i verden, skriver Deutsche Welle, som er en av medprodusentene til filmen.

Kontrasten mellom Berlin, Tyskland, og Berlin, Bolivia, kunne vel knapt bli større…

Filmen har handling fra Berlin i Bolivia, Papua Ny-Guinea, El Salvador, Ohio, Guinea, Russland, og ender opp i Tysklands hovedstad i hver del av filmen, som er i fire deler.

Første del av filmen vises på Deutsche Welle 10.januar 2015, og viser livet i byen gjennom et døgn. Det hele starter grytidlig om morgenen med en gatefeier på Alexanderplatz i den tyske hovedstaden, så forflytter man seg til Berlin i Russland (bildet over), like ved grensen til Kasakhstan, og en bussjåfør som kjører barn til skolen i 35 minusgrader, mens det i Berlin, Papua Ny-Guinea, er det blitt ettermiddag og filmen viser barn som bader i Stillehavet, og en fisker som er på vei hjem med dagens fangst.

I Berlin i Bolivia, møter man tusen lamaer i 4000 meters høyde, i Berlin, Ohio, handler det om amish-folk, hest og kjerre, og moderne vogntog. I Berlin i Guinea i Vest-Afrika er voodoo og en moskè to av stikkordene, mens man i Berlin, El Salvador, får være med å kåre Miss Berlin (bildet over).

Les mer på Deutsche Welle: www.dw.de

#Reise #Alexanderplatz #Amish #Bolivia #Brasil #Canada #Colombia #CostaRica #ElSalvador #Film #Guinea #Hovedstad #Kasakhstan #Kennedy #Maryland #Mexico #Nicaragua #NovaScotia #Ohio #PapuaNyGuinea #Peru #Polen #Russland #Stillehavet #Tyskland #USA

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg