STOCKHOLM SLOTT FÅR ET STRØK AV ROSA MALING

Se også www.minbestereise.blogg.no

En av Stockholms store turistattraksjoner, Det kongelige slott, skal males opp igjen og vil få en “varm rosafarge”. Ikke alle er glade for dette fargevalget, skriver thelocal.se

Slottet gjennomgår en 25 år lang renoveringsprosess, som etter planen skal være ferdig i 2036. Og, planen inbefatter altså at det 300 år gamle slottet får et malingsstrøk eller to.

-Slottet skal males i en varm, rødaktig gultone, sier Malin Myrin, prosjektleder i Statens fastighetsverk, som eier og administrer en stor del av statens eiendomsmasse.

Som nevnt, fargevalget har vakt oppsikt, og ikke alle er like fornøyd med avgjørelsen.

-Beslutningen om å male slottet i noe de kaller “varm rosa” – eller det som resten av oss vil kalle “beigebrunt” , er en historisk tabbe, sier Folkeparti-politikeren Madeleine Sjöstedt.

Hun tror hovedstadens innbyggere ville foretrejje en gulfarge på slottet, noe som ville være mer i stil med de gamle, originale fargene som arkitekten hadde i tankene.

-Myndighetene burde revurdere denne  avgjørelsen, som vil gi et resultat som blir en plage for øynene, før det er for sent, sier Sjöstedt.

#Reise #Attraksjon #Hovedstad #Slott #Stockholm #Sverige

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg