BARCELONA HAR VERDENS BESTE BYSTRAND

Se også www.minbestereise.blogg.no

 

Foto: Petr Svarc, Photolibrary / National Geographic 

Det finnes en lang rekke lister over de beste bystrendene i verden, her er National Geographics liste over verdens 10 beste bystrender.

1) Barcelona, Spania (bildet over).

Barcelona kan skilte med åtte krittvite strender, der den 1,6 kilometer lange Barceloneta-stranden er blant de mest populære. Stranden fikk en kraftig opprustning til OL i 1992.

Strandområde i Cape Town, en av Sør-Afrikas tre hovedsteder. Foto: southafrica.net

2) Cape Town, Sør-Afrika

Cape Town ligger i skjæringspunktet mellom det kjølige Atlanterhavet og det mye varmere Indiske hav, og har 20 ulike typet strender innen bygrensene. Clifton-strendene, hvor det er nærmest vindstille, er kjent for sine mange fornemme hjem som kikker ned på strendene, og sin solnedgang. Surferne søker til Milnerton og Blouberg, der det blåser godt, mens familier foretrekker False Bay, med sitt varme vann og sine barnevennlige tidevannsdammer.

Honolulu, hovedstaden på Hawaii. Foto: Chad Ehlers, Aurora Photos / National Geographic

3) Honolulu, Hawaii

Waikiki Beach var i tidligere tider et yndet rekreasjonssted for Hawaiis kongefamilie, da øygruppen vart en selvstendig nasjon, nå er stranden for lengst allemannseie, og full av hoteller og resorts, noen av dem historiske og legendariske, som Moana Surfrider Hotel, fra 1901. Her passer de lange, rullende bølgene godt for surfing for nybegynnere, men de aller fleste nøyer seg med å slange seg på stranda, plaske i det turkisblå Stillehavet, og nyte den fantastiske utsikten til Diamond Head-krateret.

Foto: Photolibrary

4) Nice, Frankrike (bildet over)

Nice kan skryte av hele 35 strender – noen offentlige, noen private. De strekker seg uavbrutt langs byens kystlinje mellom Rauba Capeu Quay og flyplassen, langs den berømte Promenade des Anglais (bildet over). Husk å ta med strandsandaler, i stranden er nemlig dekket av små, glatte steiner, kalt “galets”. Å nyte sol, varme og vann på en privat strand er fullt mulig, det koster gjerne rundt 16 euro (ca.130 kroner), og inkluderer solseng, mat, håndkle og parasoll.

5) Miami Beach, Florida (bildet over)

Miami Beach er en barriereøy, skilt fra selve Miami by av Biscayne Bay, og er en by i seg selv, med 14 kilometer sandstrender mot Atlanterhavskysten. South Beach er midtpunktet, med sine 25 art deco-kvartaler kjent som SoBe.

Foto: Francesco Zizola, Noor, Aurora Photos / National Geographic

6) Rio de Janeiro, Brasil (bildet over)

Brasils hovedstad fram til 1961, da den nybygde innlandsbyen Brasilia ble den nye hovedstaden, har 40 kilometer med kystlinje. Strendene i bysentrum er sagnomsuste og verdensberømte, og gjenstand for sanger, filmer og kunst. Strandlinjen strekker seg mellom den “folkelige” Copacobana-stranden til mer up-market Ipanema-stranden, og over det hele rager den nær 40 meter høye Kristus-statuen på fjellet Pão de Açúcar, populær kalt Sugar Loaf (“Sukkertoppen”), og de to fjellformasjonene Dois Irmaos – To brødre – og Rios imponerende skyline.  

7) Santa Monica, California (bildet over)

Med sine 5,6 kilometer med brede, sandrike strender, frisk sjøbris og sine progressive vibber, har Santa Monica alltid vært en magnet for alt fra Hollywood-kjendiser, til surfere, soltilbedere og turister fra hele verden. På 1920-tallet boltret filmmoguler og filmstjerner seg på Club Casa Del Mar, i dag slapper celebritetene av på hotellet Shutters on the Beach, og håper å unngå paparazienes jaktende linser. Sol deg, at en dukkert i havet, se etter sjøløvene, bli med i en volleyballkamp, eller bare sitt og på Stillehavsdønningene som ruller mot land…

Sydneys berømte Bondi Beach

8) Sydney, New South Wales, Australia

Sydney, hovedstad i delstaten New South Wales, er omgitt av dusinvis av strender, men den èn kilometer lange, halvmånen med gylden sand, Bondi Beach, er utvilsomt den mest kjente og populære.Stranda ligger 20 minutt fra sentrum, og har blitt synonymt med den avslappede australske livsrytmen. Fra mai til oktober kan man sitte på stranden og observere passerende hvalflokker.

 

9) Tel-Aviv, Israel (bildet over)

Pulserende, kosmopolittiske, liberale og aldri hvilende Tel-Aviv er det rake motstykket til det strenge, moralistiske og religiøse Jerusalem, bare tre kvarter unna med bil. “The Bubble” som innbyggerne kaller byen, sover aldri, her holder restauranter, klubber og diskoteker oppe til morgengry. Byens flotte og populære promenade går langs den 13 kilometer lange stranden. Gordon Beach er et populært samlingssted for å sitte på kafe og kikke på folkelivet, eller en dypp i saltvannsbassenget.

Vancouver Beach. Foto: Chris Cheadle, Photolibrary / National Geographic

10) Vancouver, British Columbia, Canada.

Vancouver har 10 flotte strender å by på, fra den familievennlige Jericho-stranden til Wrech Beach, der det er valgfritt å bruke badetøy, eller om man vil sole seg i nettoen. For de sporty og aktive er Kitsilano-stranden – “Kits”, 5-6 minutts kjøring fra sentrum, svært populær. Her både tennisbaner og basketballbaner til gratis bruk, og et super-sized saltvannsbasseng.

Kilde: nationalgeographcic.com

#Reise #ArtDeco #Australia #Barcelona #Beach #Brasil #BritishColumbia #California #CapeTown #Copacabana #Florida #Frankrike #Hawaii #Hollywood #Honolulu #Hovedstad #Ipanema #Israel #Miami #NewSouthWales #Nice #RioDeJaneiro #SantaMonica #SouthBeach #Spania #Strand #Surfing #Sydney #SørAfrika #TelAviv #USA #Vancouver #Waikiki 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg