TALLINN VIL FORBY DRIKKING PÅ OFFENTLIG STED

Se også www.minbestereise.blogg.no

Byrådet i Tallinn, med borgermester Edgar Savisaar i spissen, vurderer innføre tiltak for å begrense drikking på offentlige steder i Estlands hovedstad.

Savisaar, som er en tidligere statsminister, sier til avisen Postimees han er svært bekymret over alkoholkonsumet på offentlige steder, både blant turister og fastboende, spesielt i området ved og rundt Rådhustorget (bildet) og i andre deler av Old Town. Spesielt britiske kompisgjenger på utdrikningslag i Tallinn har fått mye negativ oppmerksomhet, og mange av byens fastboende har klaget til rådhuset og politiet.

Nå foreslår borgermesteren å forby alt salg av alkohol på dagtid på søndager. Hvis bystyret sier, blir reglene satt i verk fra mars 2015. Savisaar planlegger også å forby salg av brennevin i souvenirbutikker, nærbutikker og i hele bysentrum fra juli neste år.

-Hvis vi unnlater å stoppe drikkingen på offentlig sted, vil vi snart se en økning i gatekriminaliteten og i familievolden, fordi en stor del av bakgrunnen for slike hendelser er alkoholinntak, sier Edgar Savisaar. 

Vise-borgermester Kalle Klandorf sier at publikum har fortalt ham at drikking på offentlige steder er “et mareritt, en fryktelig ting å være vitne til”.

Men, hovedstadens hittil lukrative turistindustri er bekymret for de nye reglene. Med antall besøkende allerede på vei nedover, vil de nye forbudene bare gjøre situasjonen verre, mener næringen.

Estonian Traders Association stiller spørsmål om byrådet faktisk har rett til å innføre salgsforbud på søndager, og vil ha uavhengige til å vurdere dette.

#Reise #Alkohol #Borgermester #Estland #Hovedstad #Tallinn #Utdrikningslag

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg