NORGES MANN PÅ PUERTO RICO

www.hovedsteder.blogg.no is a blog about the capitals of the world, with a focus on tourism, travel, transport, politics, diplomatic affairs, lifestyle, culture and entertainment, food and drink.

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no – contact us a [email protected]

 

Konsul Jose O.Busto, med det norske flagget i bakgrunnen. 

Shippingmannen Jose Octavio Busto er Norges honrære konsul i San Juan på Puerto Rico. 79-åringen, som er født i Asturias i Spania, og som har bodd på Puerto Rico siden 1975, har lange og gode forbindelser til Norge.

Etter å ha flyttet til Den dominikanske republikk i 1954, der han utdannet seg i bedriftsøkonomi og administrasjon, jobbet han noen år som formann på lokale skipsverft, før turen gikk til sjøs. Fra 1960 til 1974 jobbet han blant annet som purser for norske rederi, blant annet Norwegian Cruise Line og Carnival Cruise Lines.

San Juan

I 1974 etablerer han Continental Shipping Inc. på Puerto Rico, der han ennå er styreleder og konsernsjef. Selskapet representerer over 90 prosent av cruiseskip som ankommer øya.  

Han har vært norsk konsul siden 1977, og fra 1984 til 2002 var han også konsul for Danmark. Da han av kong Olav V ble utnevnt til Ridder av 1.klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden, foregikk seremonien om bord på MV Sovereign of the Seas, med president Jimmy Carter og Norges ambassadør i USA til stede.

Han er også hedret med en rekke ordener og hedersbevisninger fra Danmark, Spania, Den dominikanske republikk, fra Den suverene Malteser-Ordenen, og Puerto Rico. Han har hatt en rekke tillitsverv i næringslivet på øya, blant annet som president i Puerto Rico Shipping Association.

Han er videre grunnlegger av Museum of the Sea, i San Juan, som huser hans store samling av memorablia fra sjøfarten. Samlingen, som tidligere var i hans private eie, er nå åpen for publikum.

Puerto Rico er et selvstyrt territorium i Karibia som tilhører USA, men som ikke er en del av Amerikas forente stater. Formelt navn: Estado Libre Asociado de Puerto Rico / Commonwealth of Puerto Rico.
9104 km2 – 3,6 millioner innbyggere. Hovedstad er San Juan.

Norges honorære konsulat i San Juan på Puerto Rico:

Royal Norwegian Consulate
Mr.Jose O.Busto, Honorary Consul
360 San Francisco Street
San Juan
Puerto Rico 00901

Telefon: 00 1 787 725 2532
Faks:     00 1 787 724 0339
E-post:  [email protected]
             [email protected]

Konsulatet er underlagt den norske ambassaden i Washington DC: www.norway.org

Puerto Ricos turistkontor: www.seepuertorico.com

#Ambassadør #Asturias #By #Cruise #Danmark #DominikanskeRepublikk #Ferie #Hovedstad #Konge #Konsul #Malta #Museum #Olav #President #PuertoRico #Reise #Ridder #SanFrancisco #SanJuan #Shipping #Spania #USA

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg