NORDMANN PÅ STARTSTREKEN I PYONGYANG MARATON

Se også www.minbestereise.blogg.no

 

(Bildet er fra Pyongyang Marathon et tidligere år)

Når #Pyongyang #Marathon arrangeres i #hovedstaden i #Nord#Korea i dag, #palmesøndag, stiller en #aksjemegler fra #Oslo på startstreken, skriver VG. #Truls #Oma #Erichsrud (30) er trolig eneste nordmann på startstreken, men er ikke første norske deltaker i løpet. Pyongyang Marathon blir arrangert for 27.gang, i år har landets leder #Kim #Jong-un åpnet for at utlendinger fritt kan melde seg på, men tidligere har spesialinviterte utlendinger deltatt. En av dem er #Egil #Skarpsno (51) fra #Alvdal, som har deltatt hele syv ganger tidligere.  

Han skal være den eneste nordmannen som hittil har løpt de vel 42 kilometrene gjennom Pyongyangs gater.

-Det er uten tvil noe av det mest særegne jeg har vært med på som idrettsutøver, sier Skarpsno til VG. Han ble invitert i år 2000, etter å ha vunnet NM-tittelen i maraton to år tidligere. Så stilte han på startsstreken seks år til, etter invitasjon fra #sportsministeriet i Nord-Korea.  Det var 30.000 mennesker på stadion da de startet, og veldig mye folk langs løypa, som var flat, fin og lettløpt, og som blant annet gikk langs en stor motorvei. Han løp #maraton i #Austin i #Texas før han dro til Nord-Korea første gang, og sier det var en enorm kontrast å komme til Pyongyang. Der ble de passet på under oppholdet, men klarte å lure seg ut på noen treningsturer.

Han kunne godt tenke seg å løpe Pyongyang Marathon igjen, om muligheten skulle by seg.

Pyongyang Marathon er også kjent som #Mangyongdae #Prize #International Marathon, og er kategorisert som #IAAF #Bronze #Label #Road #Race. Starten går på #Rungnado #May Day #Stadium, også kalt Kim Il #Sung Stadium, og går blant annet langs #Taedong-elva som renner gjennom byen.

Rundt 200 utlendinger har meldt seg på i år, skriver London-avisen The #Independent.

Fjorårets vinner ble Ketema Bekele Nigusse fra #Etiopia, med tiden 2:1104, mens Kim Mi-Gyong fra Nord-Korea vant kvinneklassen med tiden 2:26:32

Tidligere vinnere har kommet fra bl.a. #Ukraina, #Russland, #Kina, #Sør#Afrika, #Kenya, og Nord-Korea.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg