REIS MED GONDOLBANE – I LA PAZ!

Se også www.minbestereise.blogg.no

Den første av tre planlagte #kabelbaner i #La #Paz, #hovedstaden i #Bolivia, ble nylig åpnet for trafikk. La Paz ligger 3650 meter over havet, og er verdens høyest belligende hovedstad, og selv om de spenstige #gondolbanene i det spektakulære landskapet som omgir hovedstaden blir en turistattraksjon god som noen, er den først og fremst rettet mot byens pendlere og andre innbyggere.

Anlegget blir verdens høyest beliggende kabelbane.

La Paz ligger i en dalbunn omgitt av høye fjell, kommunikasjoner generelt er utfordrende i byen, med kronglete og ofte dårlig vedlikeholdte gater og veier, svært tett trafikk, sterk forurensing og store avstander. Nå slipper titusenvis av pendlere å bruke evigheter på å komme seg til og fra jobb, med bil eller buss. Nå kan man trygt og komfortabelt sveve i #gondolene til og fra jobb.

Kabelbanene blir over 11 kilometer lange, og blir verdens lengste. Kapasiteten er 3000 personer i timen i hver retning. Man rekner med at rundt 200,000 personer pendler mellom La Paz og forstaden #El #Alto, som ligger over 500 meter høyere enn La Paz, hver dag, nå kan man bruke gondolbanen i stedet for landeveien. Mi #Teleferico (Min kabelbane) som anlegget heter, får en prislapp på 1,4 milliarder kroner.

Nå håper man å redusere trafikkorkene, og ikke minst, forurensingen.

Kabelbanene er bygget av det #østerrikiske selskapet #Doppelmayr. 

Hele anlegget skal stå ferdig i mai. Fra før har både #Brasil, #Colombia og #Venezuela tatt i bruk kabelbaner som offentlig transport.

La Paz by: www.lapaz.bo

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg