2014 ER -YEAR OF THE BUS- I LONDON

Se også www.minbestereise.blogg.no

#Borgermester Boris Johnson (alle bilder: Transport for London Image Library/Ian Bell)

#Borgermesteren i #London, #Boris #Johnson, markerte nylig lanseringen av #Year of the #Bus – #Bussens år – i #hovedstaden i #Storbritania, med 12 måneder med arrangement og aktiviteter for å feire denne svært viktige delen av Londons transportnettverk, skriver London24.com

I år er det 60 år siden at den #ikoniske, velkjente og populære #Routemaster-bussen ble satt i trafikk, og borgermesteren ønsker å hedre det han kaller “den pulserende røde blodåren i hovedstaden”.

I forbindelse med åpningen av Bussens år presenterte Johnson en spesiell sølvfarget Routemaster-buss som skal i rute, og et spesielt #Oyser-transportkort for 2014.

Den nye Routemaster-bussen, #designet av #Thomas #Heatherwick.

London-bussene frakter 6,5 millioner #passasjerer i døgnet, og gjør 2,3 milliarder turer i året. London har et av verdens største #bussrutenett, med 8600 busser, 700 ulike ruter og 19,000 buss-stopp. 95 prosent av hovedstadens innbyggere er aldri lenger enn 400 meter unna et buss-stopp. Det er 24,500 #bussjåfører i London, og titusenvis av andre ansatte i busstransporten.

600 av byens busser er #hybridbusser, dette inkluderer de nye Routemaster-bussene, og flere kommer til i løpet av året. I 2016 vil det være over 1700 hybridbusser i London, 20 prosent av hele bussflåten.

London-bussene er i rute 24 timer i døgnet, 364 dager i året. #Christmas Day, 1.juledag, er eneste dagen i året bussene står stille.

www.visitlondon.com

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg