KØBENHAVN STARTET MILJØÅRET MED ISBADING

Se også www.minbestereise.blogg.no

(Foto: cphpost.dk) 

#København er #European #Green #Capital i 2014, i regi av #EU og den #danske #hovedstaden, og starten på et svært innholdsrikt år ble markert 23.januar med at over 150 #svømmere hoppet uti havnebassenget i København.

De brave svømmerne stupte uti det iskalde vannet for å feire, og vise #Europa og resten av verden, det rene vannet i hovedstaden.

#Borgermester #Frank #Jensen er svært stolt over statusen som København har fått, og at det faktisk de siste ti årene har vært mulig å bade i havna. København er en av svært få byer hvor vannet i havnebassenget er rent nok til at man kan #bade der.

(Foto: cphpost.dk)

København har fått et nytt #badeanlegg i havna, med tre ulike svømmeområder, og en #sauna. #Vintersvømming er svært populært i byen, og de mange vintersvømmeklubbene har til sammen 11000 medlemmer.

-Det er ingen andre steder som er bedre enn #havnebassenget for å vise miljøforandringene til det bedre i København. Vannet i havna er rent, fisken svømmer gjennom havna, man kan trygt bade der, så dette er en fantastisk plass som viser den grønne forandringen som det hele handler om. Det sier #Morten #Kabell, vise-borgermester og miljøbyråd, til danske og internasjonale medier. 

Green Capital-programmet i år har over 200 arrangement, med bl.a. #markeder og #festivaler, #konferanser og #kurs, med inviterte gjester fra hele verden.

EU-kommissjonen tildelte København statusen som europeisk #miljøhovedstad som en anerkjennelse av byens initiativer for å gjøre hovedstaden grønnere og heve levestandarden.

København har som målsetting å øke antallet syklister, bli #karbonfri innen 2025, som den første hovedstad i verden, og å sikre byens innbyggere god tilgang til grønne områder.

Som en del av planen med å gjøre byen karbonfri, ble tre av i alt 100 #vindturbiner startet opp 22.januar. Disse tre vil produsere #grønn #elektrisitet til 3000 husholdninger i hovedstaden.

www.visitcopenhagen.dk

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg