POPULÆR NATT-METRO I HELSINKI

Se også www.minbestereise.blogg.no

I midten av november 2013 startet #metroen i #Helsinki med natt-tog, et tilbud etter midnatt og utover natten, for #passasjerer som hadde vært på #julebord eller andre festligheter på en sein kveld, og til nattarbeidere på vei til eller fra jobb. Ordningen var ment å være midlertidig, men viste seg så populært, med et snitt på 4000 passasjerer per natt, at nå er det bestemt at tilbudet skal vare til midten av juni.

En undersøkelse viste at rundt en fjerdedel av passasjerene på hver tur var fulle/beruset, noe som raskt gav natt-metroen tilnavnet “fylle-toget”. Nå blir det faktisk “arrangert” spontane og uformelle “fester” på metroen nattestid, for mange er dette blitt et alternativ til å gå på byen og bruke penger på hovedstadens dyre utesteder.

Paradokset er at det er strengt forbudt å ta med seg #alkohhol til konsum på undergrunnen, så folk på “togfestene” har med seg #vodka på vannflasker…

Og, ikke minst har den lave billettprisen hatt betydning for natt-metroens popularitet. En tur koster 2,20 euro, ca.19 kroner.

www.hel.fi/hki/hkl/en/HKL+Metro

www.visitfinland.fi

www.visithelsinki.fi

Helsinki by: www.hel.fi

#Finland – #Suomi – #Finlande – #Finlandia

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg