ET LITE MUSEUM MED STORT BESØK

Se også www.minbestereise.blogg.no

Et #museum med et svært spesielt særpreg og innhold, The Little Museum i #Dublin, hadde i fjor en økning i besøkstallet på hele 114 prosent, med nær 52,000 besøkende, skriver thejournal.ie

I november og desember var det nærmest storinnrykk, og dagene mellom jul og nyttår var de travleste i hele 2013.

Museet er spesielt fordi det stiller ut gjenstander, gjerne ting fra hverdagslivet i Dublin, ting som publikum selv har donert. #Trevor #White ved Little Museum den store økningen i besøkstallet er svært overaskende, og gledelig. Besøkstallene har vært på rundt 25000 personer, men at museets konsept tydeligvis apellerer til stadig flere, både Dublin-boere og #turister.

-For mange er en tur innom Little Museum et besøk som vekker gode minner fra deres egne liv, mange vandrer med tårer i øynene, sier White, og at mange de besøkende er blitt anbefalt museet av venner og familie. 

Den nyeste utstillingen viser en samling fotografier, tatt med #Kodachrome fargefilm av en turist ved navn #Charles #Cushman i 1961. Dette er en svært spesiell samling fotos som aldri har vært utstilt før.

#Kurator #Simon O’#Connor sier at utstillingene som ikke er permanente har trukket et stort publikum. En av disse utstillingene var tidlige fotografier av #rockebandet #U2, som er fra Dublin.

Fokuset i museet er sosialhistorie.

-Vi ønsker å være populære, men uten å være populistiske, sier O’Connor.

The Little Museum ligger i en #georgiansk bygning i nr.15 St.#Stephen’s #Green. Inngansbilletten er 6 euro, 50 kroner, og museet er åpent hver dag hele uken.

www.littlemuseum.ie 

www.visitdublin.com

www.ireland.com

#Irland – #Eire – #Ireland – #Irlande – #Irlanda  

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg