JOGGEBØLGE I DUBAI

Se også www.minbestereise.blogg.no

(Foto: gulfnews.com) 

I #Dubai, ett av de syv #emiratene i De #forente #arabiske emirater, har den “nye” joggekulturen fått bein å springe på. Det er bare 10-15 år siden at #jogging var et forholdsvis ukjent fenomen i emiratet, hvis man så noen som var ute og jogget, var det gjerne vestlige fastboende eller #turister. For lokale Dubai-borgere var ikke jogging utbredt overhode. Men, nå har dette endret seg, skriver #gulfnews.com 

Fredag 17.januar ble #Standard #Chartered Dubai #Marathon arrangert, for 14.gang. Joggekulturen i Dubai har blomstret opp de seneste årene, mye på grunn av det årlige marathon-arrangamentet og de mange joggeklubbene som har blitt dannet, som Dubai #Road #Runners og Dubai #Creek #Striders.

-Flere og flere joggegrupper dukker opp over hele byen og medlemstallene øker, sier #Anja #Velasco i Dubai Road Runners. Hun legger til at da hun kom til Dubai for 10 år siden var det heller få som jogget, men at nå er antallet mangedoblet og at parker og joggestier er fulle av joggere hver kveld.

Andre joggeentusiaster, som #Jennifer #Royston og #Sudhir #Kumar, er enige, og sier joggegruppene tiltrekker seg folk i alle aldre, fra mange ulike land, og at joggerne melder seg inn klubbene både for å trene, for å være sosiale, møte nye folk, og for å ha det gøy.

-Det er mange og utfordrende helseproblemer blant folk i emiratane, som overvekt og diabetes, mange flere lokale innbyggere burde bli med å jogge, og stadig flere gjør det også, og det er veldig bra, sier Sudhir Kumar.

Emiratenes nasjonale #turistkontor: www.uaetourism.ae

Dubai Department of #Tourism and #Commerce Marketing: www.dubaitourism.ae

Hvert enkelt emirat har sine egne turistkontorer.

#United #Arab #Emirates – #Vereinigte #Arabische Emirate – Les #Emirats #Arabes #Unis – #Emiratos árabes #unidos – #Emirati #arabi #uniti – #Emirados Árabes Unidos

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg