VIL GJØRE REYKJAVIK TIL MILITÆRFRI SONE

Se også www.minbestereise.blogg.no

Reykjavik havn.

Jon Gnarr sammen med Yoko Ono (i midten) og Lady Gaga.

#Borgermesteren i #Reykjavik, #Jon #Gnarr, har planer om å gjøre #hovedstaden på #Island til en militærfri sone. Og, han vil ha planene gjennomført før han gir seg som borgermester til våren, skriver islandske medier. #NATO-landet Island og hovedstaden har ofte #flåtebesøk av utenlandske #marinefartøy, noe Jon Gnarr mener gjør at Reykjavik kan vere et potensielt terrormål. Gnarr sier han vil arbeide for å gjøre Reykjavik til verdens fredshovedstad.

Han har i flere år jobbet for å redusere antallet #militærfly som lander på #flyplassen #Keflavik, og tallet har gått ned fra 54 i 2011 til 21 i 2012. 

Den fargerike, og i manges øyne eksentriske, borgermesteren, som var kjent som #punk-musiker, #komiker, #forfatter, #skuespiller og talk #show-vert, før han ble valgt til borgermester i 2010 der det nystartede partiet hans, Besta #flokkurin – Det beste partiet – fikk over 37 prosent av stemmene i Reykjavik, har stadig besøk av internasjonale #kjendiser, som #Yoko #Ono, #Russel #Brand, #Lady #Gaga, og #Bono fra #U2, som alle uttrykker støtte til Jon Gnarrs kongstanke om å gjøre byen til verdens fredshovedstad.

Reykjavik by: www.rvk.is

Islands #turistråd. www.visiticeland.com

Reykjaviks #turistkontor: www.visitreykjavik.is

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg