ANDAMANENE OG NICOBARENE – ET ELDORADO FOR DYKKERE

Se også www.minbestereise.blogg.no

#Port #Blair, #hovedstaden i det #indiske territoriet #Andamanene og #Nicobarene, som ligger helt vest i #Indiahavet, langt fra #India, og nærmere kysten av #Thailand og #Indonesia, er et populært reisemål for #dykkere og #snorklere fra hele verden. 

Port Blair og øygruppen ellers er et paradis for #scubadykkere, andre dykkere, og snorklere, som vil utforske et utrolig fargerikt og levende mangfold i havet.

Er man først kommet til hovedstaden, en gammel #britisk #koloniby med 100,000 innbyggere, trenger man nødvendigvis ikke å reise veldig langt av gårde for de store dykkeropplevelsene. I Port Blair er et besøk i #Gandhi #Park et must.  Parken sine fasiliteter og aktiviteter passer også godt for barnefamilier, her er det blant annet tivoli, vannsport i sikre omgivelser, natursti rundt innsjøen, en store hage, og spisesteder.

Her finnes også historiske minnesmerker, som et #japansk #tempel, og en bunker fra 2.#verdenskrig. En gang i tiden lå Dilthaman-tanken her, en vanntank som var byens eneste drikkevannskilde. Da det ble bestemt at hele området skulle omgjøres til den parken man kjenner i dag, tok det faktisk bare 13 dager å fullføre det omfattende arbeidet.

Tre kilometer fra Port Blair, ved Wandoor, ligger #Mahatma Gandhi #Marine National Park, som dekker et område på vel 281 kvadratkilometer. Nasjonalparken består blant annet av åpne sjøområder, elver og bekker, og 15 store og små øyer. Parken blir regnet for å være blant de mest spektakulære i sitt slag i verden. Her kan man få oppleve sjeldne koraller og livet i havet gjennom glassbunnede båter, eller kanskje endra bedre, ved scubadykking eller snorkling. 

Les mer på http://tourism.andaman.nic.in

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg