ALDERNEY VIL HA FLERE TURISTER

Se også www.minbestereise.blogg.no

Innbyggerne på den selvstyrte #kanaløya #Alderney blir av lokalregjeringen oppfordret til å melde seg som frivillige #turistguider, og til også gjerne å starte egne virksomheter, for å vise turistene de mest kjente atraksjonene og landemerkene på den populære #ferieøya, kjent for et rolig tempo, vakker natur, og som et paradis for seilere og #seilsporten.

Myndighetene på Alderney satser 100,000 pund, rundt 950,000 kroner, på prosjektet Living Islands, som har som mål å promotere øyas #kulturarv og natur, og at øya skal tiltrekke seg flere besøkende og dermed gi et løft for økonomien, melder Channel Television.

Det to-årige prosjektet innebærer også at man skal gjennomføre en “clean-up” ved 10 historiske #landemerker, blant dem Fort Grosnez. 

-Jeg vil involvere hele lokalsamfunnet, enten ved frivillig innsats, eller ved at folk utnytter de mange forretningsmulighetene som ligger her, sier prosjektleder Martin Batt.

Myndighetene vil hjelpe til med å rydde opp og gjøre i stand #turstier, og folk blir oppfordret til trå til med å plukke søppel og holde øya ren.

Alderney er 7,8 kvadratkilometer stor og har vel 1900 innbyggere, og er den nordligste av kanaløyene, som formelt ikke ligger under #Storbritania, men direkte under den britiske kronen. Dette gjelder også naboøyene #Guernsey, #Jersey og #Sark. Hver øy har utstrakt indre selvstyre med folkevalgt parlament og regjering, eget skattesystem, eget lovverk og eget justisvesen. Storbritania har ansvar for utenriks- og forsvarspolitikken. Kanaløyene er ikke en del av #EU. Øyene ligger rett utenfor kysten av #Normandie i #Frankrike.

Bank- og finans, handel og service, turisme og landbruk er de viktigste næringsveiene.

Les mer på www.visitalderney.com

Lokalregjeringen: www.alderney.gov.gg

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg