TURISTMETROPOLEN BAHRAIN

Se også www.minbestereise.blogg.no

Manama

Finansmetropolen #Manama, #hovedstaden i #øystaten #Bahrain i den persiske gulf, er også blitt en turistmetropol. #Kongedømmet på 765 kvadratkilometer med 1,2 millioner innbyggere, hvorav 160,000 i Manama, tiltrekker seg to millioner turister i året, og tallet er stigende.

I 2012 hadde Manama status som #Arab #Capital of #Culture, og i 2013 er byen Capital of Arab #Tourism, med flere hundre arrangementer gjennom hele året.

Sheika Mai bin Mohammad al-Khalifa

Bahrains særdeles aktive #kulturminister, Sheika Mai bin Mohammad al-#Khalifa, skal ha mye av æren for å sette Bahrain og Manama på turist- og kulturkartet, både i regionen og internasjonalt. Hun er høyt og lavt, verden over, for å promotere landet, som samtidig får mye internasjonal kritikk for blant annet menneskerettighetssituasjonen i landet.

Hjemme får den aktive kulturministeren sterk kritikk fra konservative krefter for mange av festivalene og arrangementene hun står bak, og flere parlamentsmedlemmer har flere ganger krevd hennes avgang. Men kulturministeren slår tilbake, og kaller sine mannlige kritikere for “not real men”, og beskylder dem for å sende barn og ungdommer til flere arrangementer hun fronter, for å forstyrre og lage bråk.

Ministry of Culture: http://www.moc.gov.bh

City of Manama: www.capital.gov.bh

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg