HENGELÅS TIL BESVÆR – TYNGENDE KJÆRLIGHET I PARIS

www.hovedsteder.blogg.no is a blog about the capitals of the world, with a focus on tourism, travel, transport, politics, diplomatic affairs, lifestyle, culture and entertainment, food and drink.

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no – contact us a [email protected]


 
Vekten av tusenvis av hengelåser som forelskede par fra hele verden har festet på rekkverkene langs flere av broene i Paris, romantikkens hovedstad, er blitt en fare for liv og helse, mener lokale myndigheter, ifølge forbes.com

For den etterhvert store vekten av låsene truer med å knekke rekkverkene som fastboende og turister ofte lener seg mot. Både rekkverk og personer kan i verste fall havne i Seinen, og slike ulykker kan også ramme de mange sightseeingbåtene som trafikkerer elven.

Den mest belastede er fotgjengerbroen Passerelle des Arts, eller Pont des Arts, med tusenvis av store og hengelåser i ulike utførelser og farger. Trenden med at forelskede par inngraverer eller maler navnene sine på en hengelås, fester den på et rekkverk, og kaster nøkkelen i elva, skal ha startet i 2008, nettopp ved Passerelle des Arts.

Så begynte også andre broer å bli tatt i bruk, blant annet Pont de l’Archeveche (bildet over), like ved Notre Dame (i bakgrunnen), og ved Passerelle Simone de Beauvoir. Også andre byer i Europa har opplevd det samme fenomenet.

Pont de l’Archeveche har forlengst fått sitt kallenaven, “Love Bridge”, trolig høyst fortjent.

I Paris har trenden også spredt seg til andre enn forelskede par, her finner man hengelåser fra mor og barn, besteforeldre og barnebarn, fedre og døtre, onkler, tanter, nevøer og nieser, bestevenner, og søsken.

I områdene langs de mest populære broene finnes et stort antall gateselgere som har gjort svært god butikk på salg av alskens hengelåser. Fenomenet har også gitt grobunn for en ny virksomhet for kriminelle, som oppsøker broene om natten, klipper eller filer hengelåsene av rekkverket, for senere å selge metallet.

Myndighetene i Paris overvåker situasjonen med at rekkverkene kan knekke, nøye, og allerede er skadede elementer på rekkverkene blitt midlertidig erstattet. Borgermesteren i 6.arrondissement, Jean-Pierre Lecoq, har fremmet forslag om å fjerne alle hengelåsene langs broene hver sjette måned.

-Dette vil ikke bare lette vekten på rekkverkene, men også gi plass til nye par som vil feste hengelåsene sin der, sier Leqoc til radiostasjonen RTL.

Tross alt har folk gjerne reist svært langt for å uttrykke sin evige kjærlighet til hverandre, og Paris, romantikkens hovedstad, vil for all del unngå å skuffe turister ved å knuse hjertene deres… 

#Borgermester #Bridge #Bro #By #Ferie #Frankrike #Hengelås #Hovedstad #Kjærlighet #Love #Paris #Pont #Reise

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg