YOKO ONO ÆRESBORGER AV REYKJAVIK

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no

Borgermester Jon Gnarr, Yoko Ono, og Lady Gaga

Den japansk-amerikanske multikunstneren og musikeren Yoko Ono (80) er utnevnt til æresborger av Reykjavik. Det var borgermesteren i Islands hovedstad, Jon Gnarr, som stod for overrekkelsen nylig. Fra før er bare tre personer blitt utnevnt til æresborger av byen, en av dem er tidligere president Vigdis Finnbogadottir.

Reykjavik by ville hedre Ono, som er enken etter John Lennon, for hennes innsats for fred og menneskerettigheter, og for blant annet å bruke Reykjavik som plattform for å spre budskapet sitt.

Lysstrålen fra Imagine Peace Tower

Yoko Ono har sterke bånd til Reykjavik gjennom lysinstallasjonen Imagine Peace Tower, der lysene blir skrudd på hvert år den 9.oktober, Lennons fødselsdag, og blir skrudd av igjen 8.desember, dagen han ble skutt og drept i New York i 1989, 40 år gammel.

Imagine Peace Tower ble åpnet i 2007, og Yoko Ono er i Reykjavik 9.oktober hvert år for å skru lysene på. Og, det var nettopp den 9.oktober at Ono ble overrakt diplomet av borgermesteren, som synlig bevis på at hun var utnevnt til æresborger av byen.

Til stede ved overrekkelsen var også artisten Lady Gaga.

Imagine Peace Tower ligger på øya Videy, i Kollafjordur utenfor Reykjavik.

Les mer på: www.imaginepeacetower.com

#Beatles #Borgermester #By #Ferie #Hovedstad #Island #Japan #JohnLennon #Kunst #LadyGaga #Musikk #NewYork #Peace #President #Reise #Reykjavik #Tower #USA #YokoOno

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg