KJØP DE HJEMLØSES MAGASIN – BETAL MED KORT!

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no

Selgere av de hjemløses magasin Situation Stockholm, også omtalt som Situation Sthml, kan snart slippe å spørre forbipasserende om de “har noen kroner å avse” til å kjøpe bladet.

For, selgerne skal nå utstyres med betalingsterminaler. Fem av de 350 hjemløse som selger kulturmagasinet har allerede tatt terminale i bruk.

Hjemløse i hovedsteder og storbyer verden over lever av å selge lignende magasiner som det svenske, men de hjemløse i Sveriges hovedstad skal være de aller første som tar i bruk betalingsterminaler, skriver Bloomberg.

Sverige er ellers kjent som verdens mest kontantløse samfunn, ikke i noe annet land brukes det så mye betalingskort som nettopp i Sverige.

-Flere og flere av selgerne våre kom inn og fortalte at mange ikke kjøpte bladet, fordi de rett og slett ikke hadde kontanter på seg, dette har vi hørt svært lenge.

Men, nå kan folk altså kjøpe bladet, og betale med kort, sier daglig leder Pia Stolt.

Bladet, som ble startet i 1995 og har rundt 160,000 lesere hver måned, koster 50 kroner.

(Illustrasjonsfoto)

-Tidligere sa “alle” at de ikke kunne kjøpe bladet fordi de ikke hadde kontanter, og fordi de  ikke kunne betale med mobilen, fordi den tilhørte jobben. Men, nå slipper de ikke unna, sier bladselger Stefan Wikberg fornøyd. Jeg tar kort, SMS-betaling, svenske kroner, dollar og euro, sier Wikberg, som har solgt bladet siden 1999.

Han tror bladsalget vil øke med 20 prosent når stadig flere av selgerne blir utstyrt med betalingsterminaler.

I Sverige, som var det første landet i Europa som trykket pengesedler, i 1661, utgjør bruken av seddel og mynt bare 2,7 prosent av økonomien, mot nær 10 prosent i euro-sonen og vel sju prosent i USA.

-Vi skulle og burde bli det første kontantløse samfunn i verden, sier Bjørn Ulvæus, tidligere medlem i ABBA. Ved ABBA-museet i Stockholm tar man forøvrig ikke imot kontanter som betaling, bare kort.

Bladets nettside: www.situationsthlm.se

#ABBA #Alexander #Bloomberg #By #Dollar #Euro #Ferie #Hovedstad #Kroner #Magasin #Mobil #Museum #Penger #Reise #Skarsgaard #SMS #Stockholm #Sverige #USA

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg