HOTELL I BERLIN FRISTER MED DDR-NOSTALGI

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no

Ønsker du å oppleve DDR og Øst-Berlin slik det var før murens fall i 1989? Da er nostalgihotellet Ostel ved Ostbanhof det beste tipset.

Hotellet tilbyr henting med en putrende Trabant-limousin, og overnatting i rom med noen riktig grimme tapeter. Og her har den gamle kommunisteliten fremdeles full “kontroll” – fra sine plasser i glass og ramme på veggene.

Øst-Tysklands en gang så mektige partisjef Erich Honecker vokter over sengene på hotellerommet.

Nostalgihotellet inviterer gjestene på ein reise tilbake til tiden før 1989. Det var dengang rommene var sparsomt møblert, og stygge gule og brune tapeter hang på veggene sammen med bilder av politbyråets medlemmer.

På Ostel kan man velge den mer luksuriøse Stasi-suiten, oppkalt etter DDRs beryktede hemmelige politi, eller man kan tilbringe natten i et mer spartansk rom, kalt “Pioneer Camp”.

Hotellet holder til i en tradisjonell øst-tysk betongblogg fra 1960-tallet. I resepsjonen henger klokker som viser lokal tid i blant annet Moskva, Beijing og Havana.

Hotellet er en del av den såkalte “Ostalgibølgen” – en trang til å reise tilbake til Trabantens glansdager og samle på gjenstander fra Øst-Tyskland.

Eierne av hotellet har samlet varer og gjenstander fra DDR som sjokolade, DDR-sedler og mynter, og toalettpapir.

Ostel har en ung, vennlig og serviceinnstilt betjening, rommene får skryt for å vere rene og velstelte, og sengene skal vere gode å sove i, skriver Boarding.no

Hotellets nettside: www.ostel.eu

#Berlin #Bil #By #DDR #Ferie #Hotell #Hovedstad #Kommunistisk #Limousine #Nostalgi #Penger #Politi #Reise #Sjokolade #Suite #Trabant #Tyskland #ØstBerlin #ØstTyskland 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg