VIL HA ENGELSK SOM OFFISIELT SPRÅK I BRUSSEL

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no

-Hvis Brussel har ambisjoner om å fortsette å være en internasjonal by, burde man gjøre engelsk til offisielt språk, det seier utdanningsministeren i den flamske regionalregjeringen i Belgia, Pascal Smet, til nettstedet euractiv.com

Det blir snakket minst 104 språk i EU-hovedstaden, som er flerspråklig med fransk og flamsk som offisielle språk. De språklige, historiske, kulturelle og politiske motsetningene mellom Belgias ulike, selvstyrte regioner er til dels svært sterke. Den tyske regionen i sør har sitt eget utdanningssystem, slik er det også i de fransktalende og flamsktalende regionene.

63 prosent av de 1,2 millioner Brussel-boerne snakker fransk som ett av språkene de behersker, arabisk blir snakket av 21 prosent, flamsk (nederlandsk) av om lag 20 prosent, og engelsk av bare 2,5 prosent.

-I de kommende 20 årene vil engelsk dominere som globalt språk. Det er språket i politikken, i diplomatiet, og i turistindustrien, sier Pascal Smet, som ønsker at alle som bor i Brussel skal ha minst ett felles språk, og at det språket bør være engelsk.

Halvparten av barna som blir født i Brussel vokser opp uten å snakke noen av de offisielle språkene når de er hjemme, der det snakkes f.eks. arabisk, spansk eller tysk.

-Brussel er en åpen by, en internasjonal hovedstad. Vi er nødt til å jobbe for at barna lærer flere språk i skolen, her og nå, sier regjeringssjefen i Brussel-regionen, Rudi Vervoort. 

www.visitbrussels.be

#Arabisk #Belgia #Brussel #By #Engelsk #EU #Ferie #Flamsk #Fransk #Hovedstad #MInister #Nederland #Regjering #Reise #Spansk #Språk #Tysk

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg