STRANDBYEN AMSTERDAM

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no

 

Som så mange andre europeiske storbyer uten kystlinje, har også Amsterdam forlengst fått sine bystrender. Nordsjøkysten med sine fine strender og duvende sanddyner ligger bare 25 minutter unna med tog, så Amsterdam-boerne og besøkende har ikke lange veien til ekte strandliv.

Men, byen og nærområdet kan likevel by på minst åtte fine strender, med ulik beliggenhet, størrelse og fasiliteter.

Den mest spesielle, og med den mest spektakulære beliggenheten og utsikten, må vel vere Nemo. Skjønt, om det faktisk er en strand i ordets rette forstand, kan vel kanskje diskuteres, men den er i alle fall offisielt klassifisert som en bystrand.

Denne unike “stranden” ligger på toppen av Nemo-bygningen, Boven Nemo (bildet over), en stor, grønn skipsformet bygning like ved sentralstasjonen.

Og, det er faktisk sand på taket – og serveringssted, med flott utsikt over gamlebyen. Nemo-stranden er åpen fra 4.juli til 4.september, og det er gratis inngang.

Bygget huser forøvrig landets største vitenskapssenter. 

Nemo Beach

Andre bystrender: 

Amsterdam Plage: en liten strand på Stenen Hoofd, bak sentralbanestasjonen. Stranden er åpen til 15.august. Hvert år tidlig i august blir det arrangert en filmfestival i friluft, “Pluk de Nacht”. 

Blijburg aan Zee: den mest populære stranden, ved Ijselmer-sjøen. Ta trikk nr.26 fra sentralbanestasjonen, eller bruk sykkelen. Dette er den eneste stranden i Amsterdam som er åpen hele året, og en av få strender i byen der svømming offisielt er tillatt. Det er en kafe på stranden, med DJ og underholdning på kvelden. På høsten og vinteren er det åpent bare i helgene. Der er bl.a. egne arrangementer til Halloween og i jula.

Bloemendaal: ligger i gåavstand fra Zandvoort. Populær blant ungdom, spesielt på søndager – musikk, underholdning, mat og drikke. Tog fra sentralbanestasjonen tar 25 minutter.

Sloterparkbad: en av Nederlands største vannparker, med bassenger og fasiliteter både utendørs og innendørs.

Strand West: en av de største bystrendene, på vestkanten av byen. Ta buss nr.22 fra sentralstasjonen, til Spaarndammerbuurt.

Strand Zuid: ligger bak RAI Congress Centre, like ved Beatrixpark.

Zandvoort: ligger på Nordsjøkysten, i et naturreservat ved byen Zandvoort. Flere spisesteder. Mange venter med å dra hjem til man har fått med seg den flotte solnedgangen.

Les mer på:

 www.holland.com

www.iamsterdam.com

www.amsterdam.info

www.goamsterdam..about.com

www.freeamsterdam.nl

Amsterdam by: www.amsterdam.nl 

#Amsterdam #Beach #DJ #By #Ferie #Film #Filmfestival #Halloween #Hovedstad #Jul #Kyst #Nederland #Nordsjøen #Reise #Storby #Strand #Tog #Vitenskap 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg