PAVE FRANS GIR ROMA TURISTBOOM

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no

Valget av den argentinske kardinalen Jorge Mario Bergoglio til pave Frans 1. har ført til den reneste turistboomen i Roma.

Det er spesielt tallet på besøkende fra Argentina og andre land i Latin-Amerika til Italias hovedstad som har økt kraftig. Turiststrømmen til Den evige stad har økt med over seks prosent så langt i år, og mange utenlandske turister slår følge med italienerne som i tusentall flokker seg på Petersplassen i Vatikanstaten hver onsdag og søndag, for å overvære pavens audiens.

Strømmen av katolske pilgrimer og andre turister har ført en til økning i besøkende fra Latin-Amerika på nær 20 prosent i år.

-Valget av pave Frans er en av hovedårsakene til denne turistboomen, sier Romas byråd for turisme, Marta Leonori, til telegraph.co

Antall besøkende fra Argentina har økt med over 66 prosent.

Mens europeiske og asiatiske turister liker best å bo midt i Roma, velger latin-amerikanske turister seg billigere hoteller, og gjerne også campingplasser, utenfor byen.

Dette har i sin tur ført til en boom for overnattingsbransjen i regionene rundt Roma, og for busselskapene som frakter turister til Vatikanet.

Hver dag i september ble det solgt 12,000 bussbilletter fra områdene rundt Roma og inn til Vatikanet, men i mai var tallet på hele 17,000 per dag.

Frans 1. ble valgt til pave 13.mars i år.

Romas turistkontor: www.turismoroma.it

Italias nasjonale turistkontor: www.italia.it

Vatikanstaten: www.vaticanstate.va

#Argentina #Buss #By #Camping #Ferie #Frans #Hotell #Hovedstad #Italia #LatinAmerika #Pave #Petersplassen #Reise #Roma #Turist #Vatikanet #Vatikanstaten

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg