KITESURFING FRA KANARIØYENE TIL TURKS & CAICOS

Se også www.minbestereise.blogg.no

(Illustrasjonsfoto)

En gang mellom 20. og 25.november setter seks surfkitere ut på en unik ferd, som en del av #Atlantic #Kite Challenge i regi av Enable Passion Foundation, fra #kanariøya #Fuerteventura tvers over #Atlanterhavet til #Turks og #Caicosøyene nord i #Karibien, 6000 kilometer unna, som den aller første slike kryssing i historien.

Blant deltakerne er norske Camilla Ringvold, de andre kiterne kommer fra #Nederland, #Frankrike, #Portugal og #USA.

De seks deltakerne skal veksle på å surfe, og avløser hverandre annenhver time, og, det skal surfes døgnet rundt. Dette blir verdens lengste “downwinder”, og laget har med seg en 50-fots #katamaran, Lagoon 500 Double A, med profesjonelt mannskap, og et tv-team skal dokumentere hele ferden fra start til mål, skriver caribean360.com

Det er ventet ankomst på øya #Providenciales en gang mellom 7. og 15.desember. Ankomsten er ment å sammenfalle med åpningen av #Blue #Haven #Resort and #Marina, som er offisielt ankomststed for Atlantic Kite Challenge. Og når kiterne er trygt ankommet, venter en tre dager lang velkomstfest.

Atlantic Kite Challenge er hjertebarnet til nederlenderen Filippo van Hellenberg Hubar, grunnleggeren av Enable Passion Foundation. Dette er en non-profit stiftelse som jobber for å hjelpe folk som vil realisere sine lidenskaper gjennom ekstraordinære pionerprosjekter.  

 

Grand Turk

Turks og Caicosøyene er et #britisk #oversjøisk territorium med fullt indre selvstyre. Areal på 616 kvadratkilometer, 46,000 innbyggere. #Hovedstaden er #Cockburn #Town på #Grand #Turk, men den største byen er Providenciales. Turks og Caicosøyene er en stor #cruisedestinasjon, og øyene er svært populære blant seilere.

Turks and Caicos Tourism Board: www.turksandcaicostourism.com

Enable Passion Foundation: www.enablepassion.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg