Gjenåpning i Danmark – Færre reiste med tog – Vest-Sverige savner nordmennen – Tusenfryd åpner

Gjenåpning i Danmark

Danske folkevalgte har blitt enige om ytterligere gjenåpning av landet. Blant annet lempes det på kravet om bruk av munnbind, og det blir også skjenking av alkohol til midnatt.
Helseminister Magnus Heunicke sier at det fra mandag 14.juni av kun vil være på kollektivtrafikk at folk må bruke munnbind. Det blir fortsatt utstrakt bruk av koronapasset.

Færre reiste med tog

43 millioner passasjerer reiste med tog i Norge i 2020, noe som er nær halvparten så mange som året før. Nedgangen skyldes hovedsakelig koronarestriksjonene.
Hardest rammet ble togtrafikken som krysser grensen. Her var det en nedgang i antall passasjerer på hele 85 prosent. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Kilder: www.ssb.no, NRK.no

Vest-Sverige savner nordmennene

I 2019 sto norske besøkende for over 1,2 millioner gjestedøgn inkludert campingturistene i Vest-Sverige. I fjor gikk gjestedøgnene tilbake med 84 prosent, og for campingdøgnene isolert sett var tilbakegangen på hele 91 prosent. Det skriver NRK.no.
– At pandemien har forhindret nordmenn fra å feriere i regionen utgjør selvsagt en stor utfordring for den lokale turistnæringen. Norske turister er dypt savnet, og vi håper nå på en snarlig, men forsvarlig åpning av grensen. Det sier administrerende direktør Fredrik Lindén i Turistrådet Vest-Sverige.

Tusenfryd åpner lørdag

Lørdag 12. juni kan fornøyelsesparken Tusenfryd åpne dørene for publikum. Fornøyelsesparken har holdt stengt som følge av lokale coronatiltak i Ås kommune.
Torsdag er det klart at kommunen ikke forlenger de lokale tiltakene, det bekrefter kommuneoverlege Sidsel Storhaug overfor VG.ifølge NRK.
Markedssjef i Tusenfryd, Erik Røhne Andersen, ønsker besøkende velkommen
– Vi har ventet på dette veldig lenge. Vi har gjort de forberedelsene vi kan med tanke på smittevern og gjenåpning, sier Andersen.

www.tusenfryd.no

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg