DEN GRESKE AMBASSADEN GARANTERER PROBLEMFRI HELLAS-FERIE

www.hovedsteder.blogg.no is a Norway-based blog about the capitals of the world, with a focus on tourism and travel, the environment, diplomatic affairs, lifestyle, culture and entertainment, food and drink. See also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no – Contact us at [email protected]

Folk har stått i minibankkøer over hele Hellas de siste dagene. her fra Athen mandag morgen. Foto: Stringer Reuters / www.e24.no

Athen

Den greske ambassaden i Oslo mener at turister som er eller skal på ferie til Hellas, ikke vil støte på problemer som følge av de utfordringene landet står midt oppe i.

I en pressemelding som ble sendt ut mandag, minner ambassaden om at begrensningen på et uttak på maksimalt 60 euro dagen ikke gjelder for kredittkort eller minibankkort som er utstedt utenfor Hellas, melder NTB.

Videre heter det at «vi forventer ikke noen ulemper» i ferieopplevelsen til dem som befinner seg på øyene og på fastlandet. Det heter også at det er tilstrekkelig med forsyninger av både drivstoff og andre varer.

I tillegg vises det til turistdepartementet som uttaler at folk som planlegger eller er på ferie i Hellas, kan «fortsette å nyte sin ferie uten problemer i det hele tatt».

Greske banker er stengt ut uka. Norges ambassadør til landet, Sjur Larsen, sier til NTB at nordmenn må være forberedt på i større grad enn før å bli bedt om å betale med kontanter.

Et generelt råd om å ta med tilstrekkelig med kontanter, førte til ekstra stor pågang ved minibankene på Gardermoen mandag, der Hellas-turister sikret seg euro før avreise.

Den greske ambassaden i Oslo: www.mfa.gr/oslo

Den norske ambassaden i Athen har oppdatert informasjon om den økonomiske og politiske situasjonen i Hellas: www.norway.gr

#Ambassadør #Athen #Bank #By #Euro #Ferie #Gardermoen #Hellas #Hovedstad #Oslo #Reise #Turisme

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg