NEI TIL OL I OSLO – NÅR STÅR DET MELLOM BEIJING OG ALMATY

Se også www.minbestereise.blogg.no

Skianlegg utenfor Beijing

Etter at Oslo og Norge ikke lenger er søkerby til vinter-OL i 2022, står den Internasjonale olympiske komite, IOC, igjen med bare to søkere – Beijing i Kina og Almaty i Kasakhstan.

Opprinnelig var det seks søkerbyer, men både Lviv i Ukraina, Krakow i Polen, og Stockholm har trukket sine søknader. Videre var byer i Tyskland og Sveits mulige søkere, men her, som i Norge, manglet man støtte i folket. 

Etter at vinter-OL i år gikk av stabelen i Sochi i Russland, er det Sør-Korea og byen Pyeongchang som er vertsland i 2018.

Hvem som blir arrangør i 2022, Kina eller Kasakhstan, blir avgjort av IOC som samles i Kuala Lumpur i Malaysia 31.juli 2015.

Almaty

Almaty, tidligere kalt Alma Ata og Alma-Ata, er Kasakhstans største by. Den skiftet navn i 1993, og var hovedstad fram til 1998, da hovedstaden i landet ble flyttet til Astana.

Almaty har i mange tiår vært kjent for sine skøytekonkuranser, også internasjonale, på skøytebanen Medeo.

Beijing arrangerte sommer-OL i 2008.

#Reise #Almaty #Astana #Beijing #Hovedstad #IOC #Kasakhstan #KIna #Krakow #KualaLumpur #Lviv #Malaysia #Norge #OL #Oslo #Polen #Pyeongchang #Russland #Sochi #Stockholm #Sveits #Sverige #SørKorea #Tyskland #Ukraina  

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg