QATAR KAN MISTE FOTBALL-VM

Se også www.minbestereise.blogg.no

Bygging av flere store fotballstadion i Doha og ellers i Qatar er forlengst i full gang.

#Qatar og #hovedstaden #Doha står i fare for å miste #fotball -VM i 2022, hvis det viser seg at emiratet i #Gulfen har fått prestisjearrangementet på grunn av bestikkelser, slik det har fremkommet flere beskyldninger om. Landet har også fått kritikk for arbeidsforholdene til utenlandske gjestearbeidere som deltar i byggingen av fotballarenar. Og, det blir også stilt spørsmålstegn ved at Qatar har heller sparsomt med fotballkultur å vise til fra før av.

Det blir også pekt på at temperaturen i Qatar kan komme opp i 50 grader i juni og juli, når VM etter planen skal gå av stabelen.

Det internasjonale fotballforbundet, #FIFA, gjennomfører nå en grundig undersøkelse av beskyldningene om korrupsjon, og vil ta en avgjørelse når konklusjonen er klar. Qatar benekter på det sterkeste at det har foregått noe ulovlig i tildelingsprosessen.

Doha

Qatar, base for den internasjonale TV-kanalen Al Jazeera, som ble grunnlagt og finansiert av landets emir, må vel uansett vere en slags uoffisiell “verdensmester” i å tiltrekke seg og å arrangere det ene store, internasjonale eller regionale arrangementet etter det andre. Det gjelder både innen sport, underholdning, kultur og turisme, for å nevne noe.

I 2015 skal Qatar arrangere #håndball -VM for menn, og i 2016 er det klart for #sykkel -VM i landet, for å nevne bare et par, store internasjonale idrettsarrangement i Qatar i nær framtid.

Før Qatar ble tildelt fotball-VM, var det 15 sportsarenaer i landet, av dem 11 i Doha, og den eldste arenaen er fra 1962. Til sammen har de 15 arenaene en kapasitet på vel 181,000 personer. Den største er Khalifa International Stadium i Doha, bygget i 1975, med plass til 40.000, og er hjemmestadion for landslaget. Her skal kapasiteten økes til nær 70.000. Den minste stadion er Al-Markhiua Stadium, med plass til bare 40 (!) personer. Dette er hjemestadion til klubben Al-Markhiya. De tre største arenaene i landet skal øke publikumskapasiteten med 45.000 i anledning VM i 2022.

Nå bygges det ni nye fotballarenaer, med en samlet publikumskapasitet på nær 450.000. Den største av dem blir Lusail Iconic Stadium, i den nybygde byen Lusail, med plass til vel 86.000 personer på tribunene.

Prislappen skal ligge på rundt 25 milliarder 2010- kroner for selve arrangementet, og ifølge den amerikanske banken Merrill Lynch vil forberedelse til VM, i form av infrastruktur og annet, komme på 65 milliarder dollar, 390 milliarder kroner. Blant annet skal det bygges en 40 kilometer lang bro til nabolandet #Bahrain, kongedømmet og øystaten rett vest for Qatar-halvøya.

Qatar har et areal på 11571 km2, og en befolkning på 2,1 millioner. Bare rundt 15 prosent er opprinnelige qatarar. Doha har rundt 800,000 innbyggere. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg