Bangkok vil forby salg av gatemat

www.hovedsteder.blogg.no is a Norway-based blog about the capitals of the world, with a focus on tourism and travel, the environment, diplomatic affairs and politics, lifestyle, culture and entertainment, food and drink. See also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no - Contact us at hovedsteder@gmail.com
Facebook: HovedstederbloggIllustrasjonsfoto: Bangkok

Bangkok er kjent for å ha verdens beste tilbud av gatemat. Det skal det nå bli slutt på, har lokale myndigheter bestemt, skriver ABC Nyheter

Innen utgangen av året vil det bli slutt på salg av all streetfood i Thailands hovedstad.

Nyheten blir ikke tatt godt i mot av lokalbefolkning og matentusiaster i byen som av CNN nylig ble kåret til verdens beste by for gatemat. skriver London-avisen The Guardian.

Til tross for Bangkoks status som streetfoodens mekka, mener thailandske myndigheter at hygienen og sikkerheten er for dårlig, og i tillegg ønsker de å gi fotgjengere mer plass.

Forbudet vil gjelde alle Bangkoks 50 distrikter.

I en uttalelse til Bangkok-avisen The Nation sier Wanlop Suwandee, rådgiver for guvernøren i Bangkok, at gateselgerne alt for lenge har erobret fortauene i byen.

- Vi har gitt dem plass til å selge mat lovlig på markedene, så det vil ikke bli noen unntak. Samtligere gateselgere vil bli nødt til å fjerne seg.

Piyabutr Jiuramonaikul, formann for de forretningsdrivende i berømte Khao San Road vil nå ta saken opp med myndighetene for å få gjort om på vedtaket.

- Det er over 200 selgere av streetfood i Khao San Road. De er med på å gjøre området unikt og trekker til seg turister fra hele verden, sier han.

Kilde: ABC Nyheter

#Bangkok #By #Destinasjon #Ferie #Fortau #Fotgjenger #Gatemat #Guvernør #Hovedstad #London #Mat #Mekka #Reise #Reiseliv #Reiselyst #Reisemål #Storby #Streetfood #Thailand #Tur #Turisme #Turist

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Flag Counter

Kategorier

Arkiv

hits