BILLIGST I AFRIKA

www.hovedsteder.blogg.no is a blog about the capitals of the world, with a focus on tourism, travel, transport, politics, diplomatic affairs, lifestyle, culture and entertainment, food and drink.

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no - contact us a hovedsteder@gmail.comSwazilandMbabane

Hovedstedene i to små kongedømmer i det sørlige Afrika er de billigste byene for utenlandske turister å besøke i Afrika. Mbabane i Swaziland er nest billigst, mens Maseru i nabolandet Lesotho er aller billigst, viser en oversikt fra ECA, som ble etablert av flere ledende internasjonake selskaper i 1971 for å samle og utgi informasjon om levekostnader i de ulike landene i verden, til bruk for selskapenes ansatte.Kongedømmet Lesotho er omringet av Sør-Afrika på alle kanter.

Andre rimelige byer for turister i Afrika er Durban, Cape Town, Johannesburg og Pretoria i Sør-Afrika, og Windhoek i Namibia.

Luanda, hovedstaden i Angola, og Juba, hovedstaden i Sør-Sudan, er Afrikas dyreste byer. Andre hovedsteder i Afrika med relativt høye levekostnader er Brazzaville i Republikken Kongo, Libreville i Gabon, og Kinshasa i Den demokratiske republikken Kongo. Også havnebyen Pointe Noire i Republikken Kongo er blant kontinentets dyreste byer å besøke. 

En fellesnevner for flere av de dyreste hovedstedene i Afrika er at de ligger i oljeproduserende land med stor tilstedeværelse av utenlandske selskaper og borgere og et stort antall internasjonale besøkende, som Angola, Sør-Sudan, Republikken Kongo og Gabon, noe som gjør at prisene innen transport, hotellovernatting, restaurantbesøk, mat og drikke skrus i været, og er som regel langt høyrere enn i andre afrikanske land.

#Afrika #Angola #Brazzaville #By #CapeTown #Durban #Ferie #Gabon #Hotell #Hovedstad #Johannesburg #Juba #Kinshasa #Kongedømme #Kongo #Lesotho #Libreville #Luanda #Maseru #Mbabane #Namibia #Olje #PointeNoire #Pretoria #Reise #Restaurant #Swaziland #SørAfrika #SørSudan #Windhoek 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Flag Counter

Kategorier

Arkiv

hits