ST.PATRICK’S DAY-FEIRING I DAG – OGSÅ I OSLO

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no

Polarskipet Fram i grønt, St.Patrick’s Day 2015. Foto: Lena Saugen / Tourism Ireland

I dag 17. mars er det St. Patrick’s Day, som er Irlands nasjonaldag. Over hele verden lyses berømte landemerker opp i grønt som en del av feiringen, og for andre gang deltar også Norge – i fjor var det Holmenkollen, i år er det polarskipet Fram som blir grønt, skriver www.boarding.no
Les mer om St.Patrick’s-feiringen i Dublin, Irland her: www.hovedsteder.blogg.no/1426104080_stpatrick.html

Holmenkollen i grønt, 17.mars 2014. Foto: Lena Saugen / Tourism Ireland.

For St.Patrick’s Day feires ikke bare i Irland det er en av verdens mest populære feiringer, og i svært mange land feires det med parader, irsk folkemusikk og fargen grønn.

Nettsiden til The Norwegian Irish Society finner du HER

Som et ledd i den globale feiringen av den irske nasjonaldagen startet Tourism Ireland for noen år siden et globalt prosjekt for å gjøre kjente steder og monumenter grønne på St. Patrick’s Day. Cirka 50 landemerker verden over blir grønne i år – for eksempel vil Colosseum i Roma, Niagarafossen i Canada, Det skjeve tårn i Pisa, fyrstepalasset i Monaco, London Eye og Burj al Arab i Dubai bli lyst opp i grønt.

Her hjemme blir det i år polarskipet Fram på Frammuseet som får æren av å være med på årets «greening».

– Norge har en sentral plass innenfor polarforskning, og polarskipet Fram spiller her en sentral rolle. Jeg er glad for at vi med samarbeid og støtte fra Frammuseet i år kan bidra til å sette fokus på denne delen av norsk historie på lik linje med andre symbolske steder og kjente landemerker rundt om i verden som vil bli farget grønne på St. Patricks Day, sier Irlands ambassadør i Norge, Angela O’Farrell.

– For å markere Irlands egen polarhistorie på St. Patricks Day, vil også teaterstykket Tom Crean: Antarctic Explorer bli oppført i Oslo. Stykket handler om iren Tom Creans deltakelse i noen av de berømte antarktiske polarekspedisjonene.

KILDE: www.boarding.no

#Ambassadør #Antarktis #By #Canada #Colosseum #Dubai #Dublin #Emirat #England #Ferie #Fyrste #Grønt #Holmenkollen #Hovedstad #Irland #Italia #London #Monaco #Museum #Niagara #Norge #Oslo #Palass #Pisa #Polar #Reise #Roma #StPatricksDay #Storbritannia #Tårn

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg