NORSK JULEGRAN TIL LONDON OGSÅ I ÅR

Se også www.minbestereise.blogg.no 

Det norske juletreet lyser godt opp på Trafalgar Square i London. Bildet er fra en tidligere anledning. (Foto: Oslo kommune) 

Tradisjonen tro, har Oslo kommune også i år hogget og sendt avgårde juletre til London og Reykjavik. Tidligere i år ble det meldt at Oslo kanskje kom til å ikke sende julegran til Reykjavik i år, bl.a. på grunn av transportutfordringer og høye kostnader.

Nytt av året er at Oslo ikke sender et tre til Rotterdam i Nederland. De to byene kom tidligere i år til enighet om at de gode relasjonene kan holdes i hevd på andre måter, mens juletreet som står utenfor byens rådhus hentes mer lokalt, skriver Oslo kommune på sine nettsider.

Juletreet til London ble hogget i i Lillomarka 19.november, og det er London-bydelen Westminsters Lord Mayor Audrey Lewis som stod for huggingen av treet sammen med ordfører Fabian Stang. Hun vil også lede seremonien på Trafalgar Square når juletreet tennes av byrådsleder Stian Berger Røsland torsdag 4. desember. Hogststedet i Lillomarka ligger drøyt to kilometer inn i Marka fra bommen på Ammerud utfartsparkering i Lilloseterveien, ved Breisjøens nordlige ende.

Treet som sendes fra Oslos skoger og står på Trafalgar Square i London har vært en tradisjon siden 1947. Denne gaven er et symbol på takknemlighet for all hjelp og støtte Norge fikk fra Storbritannia under 2.verdenskrig, og et tegn på vennskap.

Den norske julegrana i sentrum av Reykjavik, med Alltinget til venstre. Bildet er fra en tidligere anledning (foto: Oslo kommune) 

Treet på Reykjaviks flotte plass Austurvöllur er blitt sendt hvert år siden tidlig på 1950-tallet. Gaven markerer vennskapsbåndene mellom de to hovedstedene, og er i tillegg en vennligsinnet gest til et hyggelig land med få store grantrær.

Årets juletre til Reykjavik ble hogget 5. november ved Kattisa, like sør for Nøklevann. Den islandske ambassaden og islendinger bosatt i Oslo deltok under hogstseremonien, sammen med medlem av Oslo bystyres forretningsutvalg Carl I. Hagen. Hagen var også årets Oslo-representant ved juletretenningen i Reykjavik 30. november.

Kilde: oslo.kommune.no

#Reise #Alltinget #Ambassade #Borgermester #Hovedstad #Island #Jul #Juletre #London #Nederland #Ordfører #Reykjavik #Rotterdam #Storbritannia #TrafalgarSquare 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg