TAXI FRA STOCKHOLM TIL ARLANDA KAN KOSTE DEG TUSENVIS AV KRONER

Se også www.minbestereise.blogg.no

(visitstockholm.com)

I #Sverige kan taxisjåførene ta så høy pris de vil, enkelte tar opp til 1000 kroner per kilometer - og, det er helt lovlig, skriver #VG. En passasjer ble tvunget til å betale hele 38.000 kroner for den halvtimes lange turen fra Frihamnen i #Stockholm til #Arlanda flyplass. Det sier Tommy Åhslund, fra Swedavia, som driver flyplassen.

Journalister fra Aftonbladet utga seg for å være amerikanske turister på vei til Arlanda, og filmet hele turen. Journalistene går mot bilen først i køen og ser på en liten lapp i vindusruten at vedkommende tar 2014 kroner per mil. De etablerte taxiselskapene tar rundt 300 kroner for samme strekning. De får tilbud om en annen taxi, og når bilen stopper ved terminalen, står taksameteret på 3206 kroner.

Da presenterer de reisende seg som journalister og stiller spørsmål ved hvordan sjåføren kan ta 1000 kroner per mil.

-Hva er galt med det? Det er ikke ulovlig, svarer sjåføren i videoen tilbake.

Etter hvert avslører sjåføren at han tidligere har kjørt for et selskap som tok over 9000 kroner per mil. Dette tilsvarer 40.000 kroner fra Stockholm til Arlanda.

I Sverige ble drosjenæringen deregulert i 1990, noe som betyr fri prissetting.

Unngå å bli loppet:

-Sjekk i sideruten hva den høyeste jamførprisen er, altså maksprisen for en strekning på 10 kilometer eller 15 minutter. Den skal stå i en stor firkant.

-I Sverige er man ikke nødt til å velge den første taxien i køen.

-Vær bevisst på selskapet du kjører med. Stockholm #Taxi er blant de sikreste. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits