STORAKSJON MOT BILISTER OG SYKLISTER I LONDON

Se også www.minbestereise.blogg.no

(Foto: www.standard.co.uk)

#Politiet i #London har de siste par månedene gjennomført omfattende #trafikkontroller etter at seks #syklister døde i London-trafikken i løpet av bare to uker i november. Etter at aksjonen, #Operation #Safeway, startet i begynnelsen av november og ble avsluttet nå nylig, har ingen syklister omkommet i trafikken i den #britiske #hovedstaden, skriver The #Evening #Standard.

I aksjonen ble 10,140 bilførere ilagt bøter for ulike brudd på #trafikkreglene og #veitrafikkloven, blant annet for bruk av #mobiltelefon når man kjørte, for uforsiktig kjøring, manglende forsikring og/eller førerkort, og tekniske feil på kjøretøyet, og for manglende bruk av bilbelte. I tillegg ble 225 bilførere pågrepet for ulike forhold, som #promillekjøring, risikofyllt kjøring, og for ulovlig våpenbesittelse.  

4269 syklister ble bøtlagt for blant annet for å ha syklet på rødt lys, for å sykle uten lys, for sykling på fortau, og for ikke å bruke #hjelm, for å nevne noe.

#Glyn #Jones i London-politiet sier aksjonen har ført til en endring av bilisters og syklisters holdning til #trafikksikkerhet. 2500 politifolk var i aksjon på 170 trafikknutepunkt over hele London mens operasjonen pågikk, som regel i rush-tiden.

#Borgermester #Boris #Johnson sin rådgiver i saker som angår sykkeltrafikken i London, #Andrew #Gilligan, er svært fornøyd med politiets innsats og gjennomføringen av aksjonen, som han mener uten tvil har spart mange liv og skader i trafikken de siste to månedene.

I 2012 omkom 13 syklister i London-trafikken, det samme som i 2012. I 2011 omkom 16 syklister i Londons gater.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg