RIGA BALSAM LANSERER NY SMAKSVARIANT

Se også år reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no

Produsenten av et av Latvias største eksportprodukter og mest populære souvenirer å kjøpe med hjem, Riga Black Balsam (Rîgas Melnais balzams), har lansert en ny variant i sortimentet av den særegne urtelikøren, som har vært produsert helt siden 1752. 

Foto: www.balzams.lv

Nå kommer JSC Latvijas balzams, som produsenten heter, med Riga Black Balsam ELEMENT, som det har produsenten ett og et halvt år å utvikle, i et samarbeid mellom produktutviklere og markedsføringseksperter.

Varemerket for den nye drikken er ELEMENT, og produksjonen startet i september med 30,000 liter i første omgang. Mot slutten av året er det planen å ha produsert 47000 liter av ELEMENT, som skal selges både i Latvia og i utlandet.

Smakssammensetningen i ELEMENT er basert på den tradisjonsrike og velkjente urteblandingen i Black Balsam og 45 prosent ren vodka, som gir den svarte likøren sin umisskjennelige bittersøte smak. Den nye varianten har blitt tilsatt flere ingredienser, og produksjonen tar både lenger tid og er mer komplisert enn for den originale varianten, da komponentene i ELEMENT ikke blir mikset sammen samtidig fra starten av, men i to faser. 

Som for de andre Riga Balsam-produktene blir ELEMENT tappet på de karakteristiske brune keramiske flaskene med etiketter i svart og gull. Produsenten sier selv om den tradisjonsrike og berømte smaken er beholdt, så har likevel den nye varianten fått en mer “moderne og oppdatert smak tilpasset moderne, aktive og internasjonale forbrukere i nye og større markeder verden over”.  

Men ennå er det Riga Black Balsam, og varianten Riga Black Balsam Currant, som er de suverene bestselgerne til JSC, med en salgsøkning på nær 20 prosent i 2012, til 1,2 millioner liter. Salget innenlands har øket betydelig hvert år i lang tid.

En Riga Balsam, som den er kjent som i Norges, kan nytes bar, eller med isbiter, eller blandet med vodka, snaps eller akevitt, eller i coctails.Andre populære bruksområder er å blande den i kaffe, i te, eller med solbærjus, i mineralvann eller brus, eller faktisk også som topping på iskrem.

Det var apotekeren Abraham Kunze som laget den første miksturen som skulle bli til Riga Balsam, med blant annet 24 ulike urter, planter, blomster, knopper, oljer, bær og røtter, lagret på eikefat, og solgt i de velkjente, håndlagede keramikkflakongene.

Riga Balsam er mye brukt som medisin, både mot forkjølelse og mot fordøyelsesproblemer.

Les mer på: www.balzams.lv

#Akevitt #Alkohol #Apotek #Black #By #Ferie #Hovedstad #Iskrem #Latvia #Likør #Reise #Riga #Suvenir #Vodka

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg